1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 355 Yangının 325’i Başlangıç Aşamasında Söndürüldü

355 Yangının 325’i Başlangıç Aşamasında Söndürüldü

355 yangının 325'i başlangıç aşamasında söndürüldü
355 yangının 325'i başlangıç aşamasında söndürüldü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı yoğun önlemler alarak, Akıllı İhbar Sistemi ve geniş çaplı personel ve gönüllü desteğiyle 325 yangını başlangıç aşamasında önlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önlemlerini ciddiyetle artırdı. Kurban Bayramı tatili süresince 15 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında meydana gelen 355 yangından 325’i başlangıç aşamasında kontrol altına alındı. Belediye Başkanı Cemil Tugay, “30 ilçemizde 62 istasyonda 300 araç ve 3 vardiya bin 95 yangın söndürme personeli ve orman gönüllüleriyle birlikte, olası orman yangınlarına karşı 24 saat hazır bekliyoruz. Yangınların büyük kısmının insan elinden çıktığını biliyoruz. Ormanlarımızı korumak için birlikte hareket edelim. Yangınların önüne geçmek için gerekli tedbirleri alalım” şeklinde konuştu.

300 Araç ve Bin 95 Yangın Söndürme Personeli ve Yaklaşık 900 Orman Gönüllüsü

Küresel iklim krizi ve artan sıcaklıklar, İzmir’in Bayındır, Menemen, Bornova, Balçova ve Menderes gibi ilçelerinde son bir haftada ardı ardına orman yangınlarına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimlerinde geleneksel olarak artan yangın riskine karşı önlemlerini güçlendirdi. İlçelerde 24 saat boyunca görev yapan 62 istasyonda konuşlanmış 300 araç ve bin 95 yangın söndürme personeli ve yaklaşık 900 orman gönüllüsü, kırsal alanlarda hızlı müdahale için nöbet tutuyor. Akıllı İhbar Sistemi, yapay zeka teknolojisiyle ormanlık bölgeleri sürekli olarak izlerken, erken uyarı ve müdahale imkanı sağlıyor.

Yangınların Yüzde 98’inin İnsan Kaynaklı

İzmir İtfaiyesi, bayram tatili süresince 62 istasyonda vardiyalı olarak görev yapan 480 personel ile aktif şekilde hizmet verdi. 15-18 Haziran arasında çıkan 355 yangının yüzde 98’inin insan kaynaklı olduğu belirlendi. Belediye, kurduğu Acil İhbar Sistemi ve dağıttığı tankerler sayesinde erken müdahale kabiliyetini artırdı. Yangınların çoğunun sigara izmariti ve mangal ateşinden kaynaklandığı vurgulanarak, anız yakımı ve bahçe temizliği için dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, işyeri, orman ve bahçe gibi alanlarda yangın riskini minimize etmek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Erken Müdahale İçin Muhtarlar ve Yurttaşlardan Oluşan Orman Gönüllülerine Eğitim Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarını önlemek ve hızlı müdahale sağlamak amacıyla çeşitli önlemler aldı. Kırsal bölgelerde olası yangınlara karşı eğitimli ve bilinçli müdahale yapabilmek için orman gönüllüleri oluşturdu. Ayrıca, 386 adet 2.5 ve 3 ton su kapasiteli tanker dağıtarak yangınlara hızlı müdahale imkanı sağladı. Yangınlara erken müdahale için muhtarlar ve yurttaşlardan oluşan orman gönüllüleri, düzenli olarak teorik ve pratik eğitimlerden geçirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangınlara karşı aldığı önlemleri sıkı bir şekilde sürdürmekte ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarına önem vermekte. Akıllı İhbar Sistemi ve Acil İzmir Mobil uygulaması gibi teknolojik çözümlerle vatandaşların da aktif katılımı teşvik edilerek, orman yangınlarının önlenmesi ve hızlı bir şekilde söndürülmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
355 Yangının 325’i Başlangıç Aşamasında Söndürüldü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!