1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivaline Geri Sayım

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivaline Geri Sayım

4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivaline Geri Sayım
4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivaline Geri Sayım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 30 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında sinema ve müzik tutkunlarını bir araya getirecek. Ulusal yarışma bölümüne katılmak isteyen yapımcılar, özgün müzik içeren 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca veya belgesel filmlerini 20 Eylül’e kadar gönderebilecekler.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 30 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında sinema ve müzik tutkunlarını bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliğiyle organize edilen festival, bu yıl Bakanlığın “İzmir Kültür Yolu Festivali” kapsamında gerçekleştirilecek.

Festival, geçen yıllarda olduğu gibi ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra yarışma dışı bölümlerle de zenginleştirilecek. 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca ve belgesel filmlerin yer alacağı ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra, yılın en iyi dizi film müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.

Kristal Flamingo Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Ulusal Yarışmada, En İyi Film ve Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Oyuncu, En İyi Besteci, En İyi Film Şarkısı ve En İyi Ses Tasarımı kategorilerinde ödüller dağıtılacak. Uluslararası Yarışma kapsamında ise En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Müziği ödülleri verilecek. TV Dizi Müziği Ödülleri, iki kategoride -açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen yapımlar- En İyi Dizi Film Jenerik Müziği ve En İyi Dizi Şarkısı ödüllerini kapsayacak. Tüm bu ödüller “Kristal Flamingo” ile taçlandırılacak.

Başvurular İçin Son Tarih 20 Eylül

Festivalin direktörlüğünü Vecdi Sayar üstlenirken, yarışmaların yanı sıra özel bölümler de izleyicilerle buluşacak. Jüri üyelerinin filmlerinin yer alacağı “Özel Gösterimler”, Onur Ödülleri ve Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü’ne layık görülen besteci ve yönetmenlerin eserleri izleyicilerle buluşacak. Ayrıca “Anılarına”, “Avrupa’nın Doğu ile Buluşması”, “Müzik ve Yaşam” ve “Sinema Sinemacılara Bakıyor” başlıklı bölümler de festival programında yer alıyor. Tüm film gösterimleri ve söyleşiler, İstinyePark Renk Sinemaları, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Ulusal Yarışma bölümüne katılmak isteyen yapımcıların, özgün müzik içeren 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmlerini izleme kopyasıyla birlikte 20 Eylül 2024 tarihine kadar intercultural.turkey@gmail.com adresine göndermeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivaline Geri Sayım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!