1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Körfezini Yeşile Boyayan Sebep: Plankton Patlamaları

İzmir Körfezini Yeşile Boyayan Sebep: Plankton Patlamaları

İzmir Denizini Yeşile Boyayan Sebep: Plankton Patlamaları
İzmir Denizini Yeşile Boyayan Sebep: Plankton Patlamaları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, İzmir Körfezi’nde deniz suyunun aşırı ısınmasına yol açarak çeşitli organizmaların çoğalmasına neden oldu. Bu durum, Körfez’in bazı bölgelerinde deniz renginin değişmesine sebep olan “plankton” türü organizmaların yoğun bir şekilde üremesine neden oldu. İZSU Genel Müdürlüğü, bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Planktonların deniz kirliliği ile bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İzmir’de son günlerde yükselen hava sıcaklıkları, Körfez’de farklı mikroorganizma türlerinin ani çoğalmasına yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“İZSU Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Körfez Şube Müdürlüğü tarafından körfezde meydana gelen renk değişimleri izlenmektedir. Hava sıcaklığındaki ani artışlar deniz suyu yüzey sıcaklığını da arttırmakta, bu durum farklı türlerdeki mikroorganizmaların patlamalarına sebep olmakta. makro ve mikro alg patlamaları şeklinde deniz yüzeyinde suyun rengini değiştirerek kırmızı, sarı, beyaz ya da yeşil renkli tabakalar oluşturmaktadır. Yaşanan durum İzmir Körfezi gibi sığ ve su sirkülasyonunun az olduğu, dalga ve rüzgar etkisinin az görüldüğü bölgelerde, yüksek hava sıcaklıklarına bağlı olarak dönemsel dalgalanmalar şeklinde görülebilmektedir. İZSU Genel Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve TÜBİTAK MAM uzmanları ile plankton türlerinden numuneler alarak gerekli incelemeleri yapmaktadır. Görülen planktonların deniz kirliliği ile bir ilgisi bulunmamaktadır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Körfezini Yeşile Boyayan Sebep: Plankton Patlamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!