1. Haberler
  2. Genel
  3. Doğal Yaşam Parkı’nda Serinleten Beslenme

Doğal Yaşam Parkı’nda Serinleten Beslenme

Doğal Yaşam Parkı'nda Serinleten Beslenme
Doğal Yaşam Parkı'nda Serinleten Beslenme
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanlar, 40 dereceyi aşan sıcaklarda özel olarak hazırlanan meyveli buz kalıplarıyla serinliyor. Hayvanlar sıcak havadan korunmak için havuza giriyor ve sık sık duş alıyor, bu da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğal Yaşam Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 425 bin metrekarelik alanda kurduğu Doğal Yaşam Parkı’nda hava sıcaklıklarının artmasıyla hayvanların beslenme programı yenilendi. Hayvanların serinlemesi amacıyla buz kalıplarında dondurulmuş meyveler alternatif olarak sunulmaya başlandı. Özellikle halka kuyruklu lemurlar için fındık, dut, kayısı ve badem gibi besinler buz kalıplarında dondurularak veriliyor. Park sakinleri, bu serinletici meyveleri yiyerek ferahlıyor.

Fil Ailesine Özel Havuz ve Duş İmkanı

Bazı hayvanlar gölgelik alanlarda serinlerken, fil ailesi ise sıcak günlerde havuzu tercih ediyor. Filler, havuzdan hortumlarıyla aldıkları suyu vücutlarına serperek serinliyorlar. Bu yöntemle yüksek sıcaklıklardan korunuyorlar ve serin kalabiliyorlar.

120’den Fazla Hayvan Türü Ziyaretçileri Bekliyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edenler, 120 türün üzerinde yaklaşık bin 300 hayvanı görme şansına sahip oluyor. En ilgi çekici olanlardan biri, Türkiye’nin tek fil ailesi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan Asya fillerinden Begümcan ve Winner çiftinin İzmir, Ege ve Deniz adındaki çocukları, parkın yıldızları arasında. Fil ailesi dışında, aslanlar, kaplanlar, zürafalar ve birçok farklı hayvan türü de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yaz Aylarına Özel Beslenme Programı

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Biyolog Serkan Eğrilmez, yaz aylarında hayvanların da insanlar gibi serinleme ihtiyacı olduğunu belirtti. Serkan Eğrilmez, “Barınaklardaki doğal gölgelikleri artırıyor ve havuzlardaki suları sık sık değiştiriyoruz. Burada bir mutfağımız var. Sabah mesaimiz başlar başlamaz, arkadaşlarımız papağandan file kadar her bir hayvanın yiyeceğini özenle hazırlıyor. Yaz aylarında hem günlük gıda ihtiyaçlarını hem de serinleme ihtiyaçlarını göz önüne alarak bir beslenme programı oluşturuyoruz” dedi.

Park Kurban Bayramı Boyunca Ziyarete Açık

Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle pazartesi günleri kapalı olan park, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 17 Haziran Pazartesi günü de dahil olmak üzere açık olacak. Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan park, bayram süresince de 09.00-18.30 saatleri arasında misafirlerini kabul edecek. Giriş ücretleri öğrenci için 15 TL, yetişkinler için 30 TL, 0-6 yaş grubu için ise ücretsiz olacak. Ziyaretçiler İzmirim Kart ve temassız kart ile de ödeme yapabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğal Yaşam Parkı’nda Serinleten Beslenme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!