1. Haberler
  2. Genel
  3. Çeşme Arife Gününden Doldu Taştı

Çeşme Arife Gününden Doldu Taştı

Çeşme Arife Gününden Doldu Taştı
Çeşme Arife Gününden Doldu Taştı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşme’de bayram tatili yoğunluğu başladı; plajlar ve oteller doldu, rezervasyonlar yüzde 80’in üzerine çıktı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, tatilcileri en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.

İzmir’in gözde turizm beldelerinden Çeşme, bayram tatilinin başlamasıyla yoğun bir hareketlilik yaşıyor. Günübirlik ziyaretçilerin halk plajlarını doldurduğu ilçede, 9 günlük tatili fırsat bilen aileler otellerde konaklayarak bayrama hazırlık yapıyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, bayram süresince tatilcileri en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını ifade ederek, “Çeşme yerel yönetimi ve esnafımız tüm hazırlıklarını tamamladı. Alaçatı sokakları yoğun sezona dün itibariyle başladı. 50’ye yakın beach club ve halk plajı açıldı. Adalara olan feribot seferleri yeniden başladı. Çeşme içindeki ada turları ve Sakız Adası’na yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 80’in üzerine çıkmaya başladı” dedi.

Tatilcilerin İlgi Odağı

Bayram tatili öncesinde otel rezervasyonlarının hızla dolduğu Çeşme, İzmir başta olmak üzere İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden gelen tatilcilerin ilgisiyle karşılaştı. Yerli ve yabancı turistler, Çeşme’nin plajlarını doldurdu. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, 9 günlük bayram tatiliyle birlikte sezonu başlattıklarını belirterek, hafta sonunun gelmesiyle tatilcilerin Çeşme’ye akın etmeye başladığını söyledi. Demir, “Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz. Halkımız önce kurbanını kesip sonra ailesiyle bayramlaşıp tatile başlıyor. Bu yüzden Çeşme’ye olan rezervasyonların yarından itibaren artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda hafif bir esintiyle Çeşme havası başladı” dedi.

Plajlar Doldu, Turizm Sezona Hazır

Plajlardaki şezlongların dolmasıyla birlikte turizmcilerin beklediği yoğunluk başladı. Yakup Demir, sektörün sezona tam anlamıyla hazır olduğunu vurgulayarak, “Tatilin 9 gün olmasından dolayı bayramda tatilcileri en güzel şekilde ağırlayacağız. Çeşme yerel yönetimi ve esnafımız tüm gücüyle hazırlıklarını yaptı. Alaçatı sokakları yoğun şekilde sezona başladı. Adalara olan feribot seferleri yeniden başladı. Çeşme’nin ada turları ve Sakız Adası’na olan ilgi yoğun. Otellerimizde konaklayan misafirler gidiş ve dönüşlerde burayı tercih ediyor. Rezervasyonlar yüzde 80’in üzerine çıkmaya başladı. Umarım kazasız belasız bir tatil geçer. Tüm tatilcilerimiz yollarda trafik kurallarına uyar. Deniz sıcaklığı 26 derece, hava sıcaklığı ise 32-35 derece arasında seyrediyor. İzmir’de 40 dereceyi gördük ama Çeşme her zaman 3-4 derece daha serindir” diye konuştu.

Çeşme’nin Tanınırlığı Artıyor

Yakup Demir, Çeşme’nin Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde tanınırlığının artmaya başladığını belirtti. İlçenin internet platformlarında izlenip görüldüğünü ve beğenilen bölgelerden biri haline geldiğini söyledi. Demir, “Bayramlarda daha çok yerli turistler tatil bölgelerini dolduruyor. Çeşme’ye iç turizmden gelen tatilciler ağırlıkta. Bayram öncesinde, sırasında ve sonrasında yabancı misafirlerimiz de var. İstanbul’a gelen bir turist, Türkiye turu yapıyorsa muhakkak İzmir’i ve Çeşme’yi ziyaret ediyor. Buradan Bodrum, Marmaris, Antalya gibi lokasyonları gezerek tatillerini tamamlıyorlar. Çeşme, gezilip görülecek yerler arasında. Alaçatı’ya yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlarımızın yüzde 15’ini yabancı turistler oluşturuyor. ÇEŞTOB olarak bu tanınırlık için çok mücadele ettik. Tur operatörlerine bağlı kalmadan, Çeşme’nin değerlerini ön plana çıkararak turist çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayram Yoğunluğuna Hazır

Çeşme’nin 9 günlük bayram tatilinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. Yerel yönetim, esnaf ve turizmciler bu yoğunluğa en iyi şekilde hazırlanarak, tatilcileri en güzel şekilde ağırlamak için çalışıyor. Çeşme’nin doğal güzellikleri, plajları ve turistik mekanları, bayram tatilinde ziyaretçilerini bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çeşme Arife Gününden Doldu Taştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!