1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyaka’da Eğitirken Eğlendiren ‘Evrensel Çocuk Merkezi’

Karşıyaka’da Eğitirken Eğlendiren ‘Evrensel Çocuk Merkezi’

Karşıyaka'da Eğitirken Eğlendiren 'Evrensel Çocuk Merkezi'
Karşıyaka'da Eğitirken Eğlendiren 'Evrensel Çocuk Merkezi'
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi, çocukları bilim, eğitim ve eğlenceyle buluşturuyor. Merkezi ziyaret edip incelemelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Doyasıya eğlenmek ve öğrenmek için tüm çocuklarımızı merkezimize bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekarelik arazi üzerine kurduğu Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü, çocuklara bilim, eğitim ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğine sahip olan merkez, çeşitli atölye çalışmaları ve etkileşimli eğitim imkanlarıyla çocuklara benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

Kampüsün açık alanında paleontoloji adası, biyolojik gölet, fosil kazı adası ve inşaat adası gibi çeşitli bölümler bulunuyor. Kapalı kısımda ise yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatıldığı sergi alanları yer alıyor. Ege Bölgesi’nin en büyük Planetaryumu (Uzay Küresi) da kampüs içerisinde yer alarak ziyaretçileri gökbilimle buluşturuyor.

Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü’nde, uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli atölye ve etkinlikler düzenleniyor. Hafta içi her gün 4-7 yaş aralığındaki çocuklar için vitray boyama, Dino Kaşif ve renkli kuş yuvası atölyeleri gerçekleştiriliyor. Hafta sonu ise bu atölyelere ek olarak 8-12 yaş grubu için ışığın gizemi atölyesi düzenleniyor. Katılımcılar hafta içi 08.00-18.00, hafta sonu ise 09.00-19.00 saatleri arasında merkezi ziyaret edebiliyor. Ayrıca okullar ve sınıflar da rezervasyon oluşturarak eğitmenler eşliğinde etkileşimli turlara katılabiliyor ve atölyelerden faydalanabiliyor.

Kampüsü ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, çalışmaları yerinde inceledi. Çocuklarla sohbet eden Ünsal, merkezin faaliyetleri hakkında miniklerin görüşlerini dinledi. Başkan Ünsal, “Bilimi kendine rehber edinirken evrensel değerlere, doğaya saygılı nesiller yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Bu amaç doğrultusunda Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü’nü geliştirmeye, çocuklarımızı hem eğitici hem eğlenceli aktiviteler ile desteklemeye devam ediyoruz. Doyasıya eğlenmek ve öğrenmek için tüm çocuklarımızı bu benzersiz deneyimi yaşamaya merkezimize davet ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da Eğitirken Eğlendiren ‘Evrensel Çocuk Merkezi’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!