1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Notaların Kitaplardan Taştığı Yer: Müzik Kütüphanesi

Notaların Kitaplardan Taştığı Yer: Müzik Kütüphanesi

Notaların Kitaplardan Taştığı Yer Müzik Kütüphanesi
Notaların Kitaplardan Taştığı Yer Müzik Kütüphanesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Müzik Kütüphanesi, profesyonel ve amatör müzisyenler ile müziğe ilgi duyan çocuk ve yetişkinler için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Müzik kitapları ve dokümanlarının bulunduğu bu kütüphane, aynı zamanda müziğe yönelik seminer, söyleşi ve atölyelere de ev sahipliği yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesinde yer alan tarihi taş binada bulunan Müzik Kütüphanesi, şehrin konsept kütüphanelerinin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Profesyonel ve amatör müzisyenler ile müziğe ilgi duyan çocuk ve yetişkinler için kapsamlı bir kaynak sunan kütüphane, kitaplar, dergiler, nota ve partisyon envanterleriyle dolu. Ayrıca, kütüphanede düzenlenen seminer, söyleşi ve atölyeler de büyük ilgi görüyor.

AASSM Müdürü Emel Akçay Özer, 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde yaptığı çağrıda, “Hepimizin duygularıyla birebir ilişkili olan en genel sanat dalı müziktir. Bütün müzikseverleri Müzik Kütüphanesi’ne bekliyoruz” diyerek tüm İzmirlileri davet etti. Türkiye’de nadir bulunan müzik kütüphanelerinden biri olan bu merkez, çocuklar ve yetişkinler için özel bölümleriyle farklı yaş gruplarına hitap ediyor. Çocuklara müziği sevdirecek kitapların yer aldığı özel bir bölüm ve küçük sahnede düzenlenen atölyeler, dinletiler ve seminerler mevcut. Yetişkinler için ise bestecilerin biyografileri, nota bilgileri ve daha birçok kaynak sunuluyor.

Kütüphanede yaklaşık 3 bin kitap ve dokümanın bulunduğunu belirten Özer, “Yurt dışından kitap getiriyoruz ancak Türkçe yayın konusunda yetersiziz. Bağış kitaplar da kabul ediyoruz ve kütüphanemizin içeriğine uygun, iyi kondisyonda olan Türkçe kitapları kabul edebiliriz” dedi. Kütüphane, tüm müzikseverlere açık ve her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kütüphaneyi sık sık ziyaret eden müziksever Mehmet Fatih Yurtseven, “Müzik Kütüphanesi’nde çeşitli etkinliklere katılıyorum. Seminer ve söyleşileri özellikle takip ediyorum. Ayrıca burada büyük bir arşiv var, özellikle müzikle ilgilenen gençler için burası büyük bir kaynak” diyerek kütüphanenin önemini vurguladı. Yurtseven, çocuklara müziği sevdirmek açısından da kütüphanenin büyük bir fırsat sunduğunu belirtti.

AASSM Müzik Kütüphanesi’nde yıl boyunca düzenlenen söyleşi ve seminerler büyük ilgi görüyor. Mimar ve müzisyen Cenk Dereli’nin “Müzik ve Mimari” adlı söyleşisine katılanlar, kütüphaneyi çok beğendiklerini dile getirdi. Nehir Aktaş, “Müzik Kütüphanesi’ne söyleşiye katılmak için geldim ve kitapları da çok etkileyici buldum. Kentimizde müzikle ilgili kitapların yer aldığı bir kütüphanenin bulunmasını çok önemli buluyorum” dedi. Elzem Aktaş ise “Yabancı dilde eserlerin de olması çok faydalı olmuş. Ben mimarim ve mimarlık üzerine araştırmalar yaparken Müzik ve Mimari söyleşisine katılmaya karar verdim” diye konuştu. Esra Yıldız da “Müzik Kütüphanesi’ni çok beğendim. Söyleşiye katılarak müzik ve mimarinin kentle bağlamlarını araştırdık. Keyifli ve verimli bir kütüphane olmuş” ifadelerini kullandı.

Hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında hizmet veren AASSM Müzik Kütüphanesi, etkinlik zamanlarında başvuru ile katılımcı kabul ediyor. Etkinlikler sosyal medyada aassm_official üzerinden duyuruluyor ve başvuru formu https://www.aassm.org.tr/adresinden doldurulabiliyor. Müzik bilgisi içeren kitap, partisyon ve müzik temalı dergi gibi materyal bağışları için ise 232 293 38 35 numaralı telefondan iletişime geçilebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Notaların Kitaplardan Taştığı Yer: Müzik Kütüphanesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!