1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Hayvanseverlerden Yasaya Tepki: “Katliam Yasa Tasarısını Geri Çekin!”

İzmir’de Hayvanseverlerden Yasaya Tepki: “Katliam Yasa Tasarısını Geri Çekin!”

İzmir'de Hayvanseverlerden Yasaya Tepki:
İzmir'de Hayvanseverlerden Yasaya Tepki: "Katliam Yasa Tasarısını Geri Çekin!"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de AK Parti’nin sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi protesto edildi. Hayvanseverler, yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

“Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat!”, “Susma haykır katliama hayır!”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin!” ve “AKP elini hayvanlardan çek!” gibi sloganlar atan grup, milletvekillerine seslenerek yasa tasarısının komisyondan geçmemesini istedi.

Veteriner Hekim Kaan Gencel’den Tepki

Veteriner Hekim Kaan Gencel tarafından okunan basın açıklamasında, “Bugün, aylardır tartışılan tecrit ve katliam yasası meclise getirildi. Biz de, bu yasayı meclise getiren, köpeklerin yaşamları üzerinden siyasi rant devşiren AKP’nin önündeyiz. Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz diyerek, gözlerini köpeklerin canlarına dikenlerin yakasında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz!” denildi.

20 Yıllık Uygulama Eksikliği

Açıklamada, AKP döneminde Hayvanları Koruma Kanunu’nun 20 yıldır uygulanmadığı, kısırlaştırma ve aşılama yapılmadığı, yasaya uymayanların cezalandırılmadığı, denetimlerin yetersiz olduğu vurgulandı. Devlet ve sermaye ortaklığıyla devam eden hayvan üretimi ve satışının yasaklanmadığı ve hayvanları terk edenlere cezalar verilmediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamalarının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Barınakların Amacı Değiştirilemez

Meclise getirilen yasa tasarısında barınakların hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakıldığı ve rehabilite edildiği yerler olarak tanımlanmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. Barınakların, ihtiyacı olan hayvanların tedavilerinin yapıldığı geçici bakım evleri olduğuna dikkat çekildi. Hayvanların, sorunları olmamasına rağmen barınak adı altında ölüm kamplarına hapsedilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bulaşıcı hastalığı olan hayvanların ötenazi ile katledilmesinin de reddedildiği ifade edildi.

Rant Hırsı ve Ekolojik Yıkım

Sokakta yaşayan hayvanların hasta olmalarının en büyük sebebinin rant hırsıyla hayvanların yaşam alanlarının işgal edilmesi olduğu belirtildi. Hayvanlar için bütçe ayırmayan veya ayrılan bütçeyi cebine indiren iktidar ve yerel yönetimlerin de bu duruma sebep olduğu vurgulandı.

Mücadele Devam Edecek!

“Yasa tasarısı geri çekilene kadar Türkiye’nin dört bir yanında sokaklardayız!” sloganıyla sona eren açıklamada, İzmir’de yaşam nöbeti başlatıldığı ve her akşam saat 20.00’da sokakta olunacağı belirtildi. Tüm İzmir halkı haklı nöbete destek olmaya davet edildi. Tasarının komisyondan geçmemesi ve yasalaşmaması için hak, hukuk ve adaleti savunan tüm milletvekillerine çağrıda bulunularak, tecrit ve katliama ‘hayır’ oyu kullanmaları istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Hayvanseverlerden Yasaya Tepki: “Katliam Yasa Tasarısını Geri Çekin!”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!