1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İzmirliler Ağustos’ta Sanata Doyacak

İzmirliler Ağustos’ta Sanata Doyacak

İzmirliler Ağustos'ta Sanata Doyacak
İzmirliler Ağustos'ta Sanata Doyacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir, Ağustos ayında yoğun bir kültür ve sanat programına hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, kent genelinde konser, sergi, sinema ve tiyatro gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinlikler, İzmirlilere zengin bir kültürel deneyim sunacak.

İzmir, Ağustos ayını kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu dolu geçirmeye hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, kent genelinde gerçekleşecek çeşitli etkinliklerin takvimini açıkladı. Ağustos ayında İzmirliler, konserler, sergiler, sinema gösterimleri ve tiyatro oyunları gibi birçok etkinlikle buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen veya desteklenen bu etkinlikler, kente kültür ve sanat dolu anlar yaşatacak.

Dolu Dolu Bir Ay Geçecek

Etkinlikler, 1 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Çim Konserleri ve Gezici Açıkhava Film Günleri ile başlayacak. Çim Konserleri kapsamında Uğur Sayınbatur Jazz Ensemble konseri saat 21.00-22.30 arasında gerçekleşecek. Aynı gün, Gezici Açıkhava Film Günleri’nde “Mucize Aynalar” filmi Bornova Büyük Park’ta gösterilecek. Film, ayrıca 2 Ağustos’ta Karşıyaka Bostanlı Sahili’nde, 6 Ağustos’ta Kiraz Cumhuriyet Meydanı’nda, 8 Ağustos’ta Tire Büyükkale Köyü Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Aliağa Demokrasi Meydanı’nda, 15 Ağustos’ta Buca Hasanağa Bahçesi’nde, 17 Ağustos’ta Foça Beşkapılar Amfi Tiyatro’da ve 20 Ağustos’ta Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda izleyiciyle buluşacak. Tüm gösterimler ücretsiz olup saat 21.00’de başlayacak.

Kültür-Sanat Etkinlikleri

Kültür ve sanat etkinlikleri, 5 Ağustos’ta Nevzat Kaya’nın Psikanalitik Edebiyat İncelemeleri ile devam edecek. Bu etkinlik, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek ve 12, 19 ile 26 Ağustos tarihlerinde de aynı yerde ve saatte yapılacak. Ayrıca, 23 Temmuz’da başlayan Mahalle Şenlikleri ağustos ayında da sürecek. Şenlikler, 5 Ağustos’ta Bergama Yenikent Mahallesi Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Kemalpaşa Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi Belediye Kır Düğün Salonu’nda, 19 Ağustos’ta Ödemiş Kaymakçı Mahallesi Şehit Hasan Uyar Parkı’nda, 20 Ağustos’ta Kiraz Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı’nda, 26 Ağustos’ta Beydağ Cumhuriyet Mahallesi’nde ve 27 Ağustos’ta Bayındır Çırpı İbrahim Çavuş Mahallesi Pazar Yeri’nde gerçekleşecek. Bu etkinlikler, 2 Eylül’de Kurtuluş Parkı’nda sona erecek. Çocuklar için yüz boyama, jonglör, palyaço ve balon şişirme gibi etkinlikler yapılacak ve İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak. Tüm şenlikler saat 20.00’de başlayacak.

Müzik ve Sinema Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, 6 Ağustos saat 11.00’de 6-8 yaş arası çocuklara yönelik Kağıt Bebeklerle Moda ve Müzik Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. Ayrıca, 7 Ağustos saat 19.00’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda Özlem Gökbulut tarafından Yaratıcı Drama Deneyimleri etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, 14, 21 ve 28 Ağustos’ta da aynı yer ve saatte yapılacak. Yeniden Sinematek gösterimleri kapsamında, 7 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de Sararmış Yapraklar filmi gösterilecek. 6-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Aynur Tıkırlıoğlu’nun Yeni Kötü Günler resim sergisi de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Her Hafta Etkinlik

Çim Konserleri kapsamında, 8 Ağustos saat 21.00’de Sena Şener İzmirlilerle buluşacak. 9-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Olgunun İzdüşümü adlı resim sergisi olacak. 10 Ağustos saat 15.00’te Bergama Arasta Sahne’de 5. Bergama Tiyatro Festivali kapsamında İnsan Müsveddesi tiyatro oyunu sahnelenecek. 11 Ağustos’ta ise saat 21.30’da Bergama Kültür Merkezi’nde Nora 2 tiyatro oyunu izleyicilerle buluşacak. Aynı gün, Torbalı Çapak Mahallesi’nde saat 18.00’de Bardacık İncir Festivali kapsamında İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak. 17 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde Meltem Akkaya’nın Metafor resim sergisi ziyaret edilebilecek. Şenol Tilki’nin Uzaklar sergisi 22 Mayıs’ta, Şehr-i Men İzmir sergisi ise 27 Haziran’da başlamış olup, her iki sergi de 11 Ağustos’a kadar Kültürpark Atlas Pavyon Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Yüzün Yüzleri 2: Sanat ve Şehrin Buluşması sergisi ise 5 Temmuz’da başlamış olup, 12 Ağustos’a kadar Konak Metro Sanat Galerisi’nde hafta içi 09.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şehrin Her Noktasında

Yeniden Sinematek, 14 Ağustos’ta Yetenekli Bay Cage filmi ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda devam edecek. 15 Ağustos’ta yine Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de Çim Konserleri kapsamında Retrobüs sahne alacak. 16-30 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Çizgifilm ve Animasyon Bölümü’nün Frames adlı karma sergisi yer alacak. 18 Ağustos’ta Dikili Deliktaş Mahallesi’nde saat 18.00’de Dikili Bamya Festivali kapsamında İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak. Bir Uçtan Bir Uca Disiplinlerarası Soyut ve Figür sergisi ise 18 Temmuz’da başlamış olup, 18 Ağustos’a kadar İzmir Sanat Galerisi’nde açık olacak.

Dopdolu Bir Yaz

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, 20 Ağustos ve 27 Ağustos’ta saat 11.00’de Evin Doğan Kor ile Yaratıcı Drama ve Renkler Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. 21 Ağustos saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Yeniden Sinematek kapsamında Köylüler filmi gösterimi olacak. Aynı yerde saat 21.00’de Çim Konserleri kapsamında Doludizgin Manço Project sahne alacak. Geri Dönüşüm Çağı sergisi ise Karşıyaka İskelesi Sergi Salonu’nda 23 Ağustos’a kadar devam edecek. 20-28 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Milli Savunma Bakanlığı Cumhuriyetimizin 100. Yılında adlı fotoğraf sergisi yer alacak. 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde ise İzmir Sanat Galerisi’nde Lale Temelkuran’ın resim sergisi İzmirlilerle buluşacak. Yeniden Sinematek, 28 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de İnşallah Erkek Olur filmi ile devam edecek. 29 Ağustos’ta ise Tarihi Havagazı Fabrikası’nda A Capella Gramofon feat Cavernas Band sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler hakkında daha fazla bilgiye kultursanat.izmir.bel.tr ve izmir.art adreslerinden ulaşılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmirliler Ağustos’ta Sanata Doyacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!