1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyaka’da “Can dostlarımızın evi olur musunuz?” Çağrısı

Karşıyaka’da “Can dostlarımızın evi olur musunuz?” Çağrısı

Karşıyaka'da “Can dostlarımızın evi olur musunuz” Çağrısı
Karşıyaka'da “Can dostlarımızın evi olur musunuz” Çağrısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının ‘uyutulmasının’ önünü açan ve toplumda geniş yankı uyandıran yasanın getirdiği tepkilere karşı, sahiplendirme kampanyası başlattı. Başkan Yıldız Ünsal, ayda iki kez düzenlenen bu etkinliklerle daha fazla can dostunu yeni ailelerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Ünsal, “Hayvanları öldürmek yerine yaşatmayı tercih ediyoruz. Kısırlaştırma ve sahiplendirme yöntemlerinin en etkili çözümler olduğuna inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de en fazla veteriner hekim istihdam eden ilçe belediyelerinden biri olan Karşıyaka Belediyesi, yılda 7 bin kısırlaştırma gerçekleştirmekte ve sahiplendirme faaliyetlerine de öncülük etmektedir. “Can dostlarımızın evi olur musunuz?” sloganıyla başlatılan sahiplendirme kampanyası kapsamında, ayda iki kez etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Kampanyanın ikinci buluşması, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde, hayvanseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Etkinlikte, Woof Gang ve Torpilli Patiler’in destekleriyle köpek kuaförleri tarafından bakım yapılan can dostların tıraşları yapıldı. Daha sonra, gönüllü hayvanseverler köpeklerle ilgilenip onları yıkayarak oyunlar oynadılar. 5 saat süren etkinlik sonunda, 9 can dost yeni aileleriyle sözleşme imzalayarak bakımevinden ayrıldı. Katılımcılar, sokak hayvanlarıyla ilgili mevcut yasaya karşı tepkilerini ifade ederken, Karşıyaka Belediyesi’nin can dostların haklarını koruma ve yaşam koşullarını iyileştirme çabalarına teşekkür ettiler.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Toplum vicdanını yaralayan bu yasal düzenlemeye karşı, öldürmek yerine yaşatmayı tercih ediyoruz. Kısırlaştırma ve sahiplendirmenin en etkili çözümler olduğuna olan inancımızla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çağrılarımıza kulak verip sahipsiz hayvanlara kucak açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayda iki kez, Tay Park’ta ve Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde düzenleyeceğimiz sahiplendirme etkinlikleriyle can dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da “Can dostlarımızın evi olur musunuz?” Çağrısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!