1. Haberler
  2. Genel
  3. LÖSEV Çocuklarına Karşıyaka Belediyesi’nden Çevreci Etkinlik

LÖSEV Çocuklarına Karşıyaka Belediyesi’nden Çevreci Etkinlik

LÖSEV Çocuklarına Karşıyaka Belediyesi'nden Çevreci Etkinlik
LÖSEV Çocuklarına Karşıyaka Belediyesi'nden Çevreci Etkinlik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) çocuklarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Sıfır Karbon Noktası’nda misafir etti. Uzman rehberler eşliğinde tesisleri gezen çocuklar, geri dönüşüm süreçlerini ve yenilenebilir enerji sistemlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Başkan Yıldız Ünsal, “Sürdürülebilir bir gelecek için duyarlı nesiller yetiştirmenin önemine inanıyor, çevre bilincini güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Geri dönüşüm, atık yönetimi ve temiz enerji konularında kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği eğitim etkinlikleriyle çevre bilincini yeni nesillere aşılamaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, LÖSEV çocukları için iki ayrı tesise eğitim gezisi düzenlendi.

İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde ağırlanan çocuklara, geri dönüşümün önemi, atık türleri ve ayrıştırma süreçleri anlatıldı. Çocuklar, merkezdeki 13 farklı atık türüne ait konteynerleri inceleyerek, atıkları nasıl ayıracaklarını uygulamalı olarak öğrendi. Sıfır Karbon Noktası’nda ise yenilenebilir enerji sistemlerini gözlemleyen çocuklar, doğal kaynaklar hakkında bilgi sahibi oldu. Özellikle, elektrik üreten güneş panelleri, rüzgar türbini, kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren bisiklet ve gece aydınlatma sağlayan ‘Güneş Ağacı’ gibi sistemler, çocukların büyük ilgisini çekti.

Etkinliğe katılan LÖSEV çocuklarına ve yetkililerine teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Çocuklarımız en değerli hazinelerimiz. Onların gelecekte temiz ve yaşanabilir bir dünyada yaşayabilmeleri için şimdiden atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Bu nedenle, çocuklarımızı çevre konusunda bilinçlendirmemiz ve doğaya karşı sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlayışla eğitim çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyor, misafirimiz olan LÖSEV çocuklarına ve yetkililerine duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
LÖSEV Çocuklarına Karşıyaka Belediyesi’nden Çevreci Etkinlik
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!