1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Hayvanseverlerden Tepki: Yasayı Geri Çekin!

İzmir’de Hayvanseverlerden Tepki: Yasayı Geri Çekin!

İzmir'de Hayvanseverlerden Tepki Yasayı Geri Çekin!
İzmir'de Hayvanseverlerden Tepki Yasayı Geri Çekin!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklere yönelik tepkiler sürerken, Hayvanlara Özgürlük Platformu İzmir’de düzenlediği mitingde yasanın geri çekilmesi talebini bir kez daha dile getirdi. Platform, hayvan haklarının korunması için bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliklere dair kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından tepkiler sürüyor. Yeni düzenlemenin hayvan haklarını ihlal ettiğini savunan Hayvanlara Özgürlük Platformu, İzmir’de bir miting düzenleyerek yasanın geri çekilmesi çağrısında bulundu.

“Devlet Öldürmez, Yaşatır” Sloganı Yankılandı

İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşle başlayan mitingde, hayvanseverler “Devlet öldürmez, devlet yaşatır”, “Onların acısı bizim utancımız”, “Kanlı yasa istemiyoruz”, “Hayvan cinayetleri politiktir”, “Katiller içeri, hayvanlar dışarı” gibi sloganlarla hükümete seslendi. Mitingde, yasa teklifinin toplumsal huzuru bozacağı ve hayvanların yaşam hakkını ihlal edeceği vurgulandı.

“Toplu İtlaf Yasası” Eleştirisi

Hayvan hakları savunucuları adına açıklamayı okuyan Olcay Çelebi, kanun teklifinin kapalı kapılar ardında, hayvan hakları savunucuları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan hazırlandığını belirtti. Çelebi, “Ülkemiz tarihinde kara bir leke kalacak toplu itlaf yasası, konunun paydaşları, Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, veteriner fakülteleri, STK ve gönüllüler, baroların hayvan hakları merkezlerinin fikirleri alınmadan, kapalı kapılar arkasında hazırlanmış ve oldu bittiye getirilerek TBMM’den geçirilmiştir.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Muhalefet Partilerine Çağrı

Kanun teklifinin komisyonda görüşülmesi sırasında yaşanan olaylara değinen Çelebi, muhalefet partilerindeki belediyelere samimi bir şekilde hayvan haklarını savunmaları çağrısında bulundu. Çelebi, “Muhalefet milletvekillerinin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Olağanüstü bir gayretle canların ve bizlerin haklarını savundular. Ama iktidar ve ortağı tarafından katliam yasası oy çokluğuyla kabul edildi. Onlardan şimdi yine aynı şekilde yanımızda durmalarını bekliyoruz. Kendi parti belediyelerinde canlarımıza sahip çıkmalarını bekliyoruz. Samimiyetlerine inanalım.” dedi.

Yeni Yasa Toplumu Kutuplaştırıyor

Hayvan severlerin hedef gösterilmesi ve yeni yasanın toplumda bölünmelere yol açacağı endişesi de mitingde dile getirildi. Çelebi, kanunun hayvan severler ve hayvan sevmeyenler arasında çatışma yaratabileceğini belirterek, “Bu zulüm, bizim ülkemizi, milletimizi, devletimizi, lanetler. Tanrı, doğa asla affetmez.” ifadelerini kullandı. Yasanın geri çekilmesi ve hayvan hakları savunucularının da görüşlerinin alındığı, daha kapsayıcı bir düzenlemenin yapılması gerektiğini vurguladı.

Mitingin sonunda, katılımcılar yasaya karşı birlik içinde mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti ve hayvanların yaşam hakkını savunmak için kararlı olduklarını yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Hayvanseverlerden Tepki: Yasayı Geri Çekin!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!