1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Urla Barbaros Oyuk Festivali’ne Yoğun İlgi Gösterildi

Urla Barbaros Oyuk Festivali’ne Yoğun İlgi Gösterildi

Urla Barbaros Oyuk Festivali’ne Yoğun İlgi Gösterildi
Urla Barbaros Oyuk Festivali’ne Yoğun İlgi Gösterildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği’nin (BUKÖYDER) destekleriyle 23-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Barbaros Oyuk Festivali büyük ilgi gördü. Urla’nın öne çıkan etkinliklerinden biri olan ve tarımsal üretimdeki azalmaya dikkat çeken festival, bu yıl 7. kez düzenlendi.

Urla’nın önemli etkinliklerinden biri olan Barbaros Oyuk Festivali, bu yıl 7. kez düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği’nin (BUKÖYDER) katkılarıyla 23-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen festival büyük ilgi gördü. Köy halkının “oyuk” olarak adlandırdığı korkuluklarla süslenen Barbaros köyü, ziyaretçilerle dolup taştı. Festival, eğlence, tarih, gelenek, sanat ve lezzeti bir araya getirirken, tarımsal üretimdeki azalmaya dikkat çekerek tarımsal kalkınmayı desteklemeyi amaçladı.

Festivalin kökeni ilginç bir hikayeye dayanıyor. Uzun zamandır ekilmeyen tarlalarda işsiz kalan korkulukların, köy merkezine gelmeleri ve köylülerin tarım yapmadığını görmeleriyle başlayan hikaye, köylüleri yeniden üretime teşvik etmek için eğlenceli bir yol olarak festivale dönüşüyor. Bu yılın festival teması olarak köylülerin tarlada güneşten korunmak için kullandığı yerel kadın başlığı “Boru” seçildi.

Festivalde, atölye çalışmaları, kitap imza günleri, oyuk yarışmaları ve dört mevsim keçe sergisi gibi birçok renkli etkinlik düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda, köy halkı lezzetli yiyeceklerden kooperatif gıda ürünlerine, el yapımı takılardan sanat eserlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunarak ziyaretçilerin beğenisini topladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Urla Barbaros Oyuk Festivali’ne Yoğun İlgi Gösterildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!