1. Haberler
  2. Genel
  3. Otogar Trafik Sorununa Son: Düzenlemelerle Kesintisiz Ulaşım

Otogar Trafik Sorununa Son: Düzenlemelerle Kesintisiz Ulaşım

Otogar Trafik Sorununa Son Düzenlemelerle Kesintisiz Ulaşım
Otogar Trafik Sorununa Son Düzenlemelerle Kesintisiz Ulaşım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogar çevresinde uzun yıllardır süren trafik sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla yol düzenleme çalışmalarına hız verdi. Özellikle viyadük altındaki düzenlemeler tamamlandığında, bu bölgedeki ulaşım hem yayalar hem de araçlar için daha güvenli ve konforlu hale gelecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova’yı kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayacak olan Buca Onat Tüneli projesi kapsamında, otogarın girişinin bulunduğu viyadük altındaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanan ve çevreyolu bağlantısını sağlayan 2,5 kilometrelik viyadük bölümü sayesinde, otogar önündeki trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalmıştı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen yeni yol, kaldırım ve kavşak düzenleme çalışmalarıyla bölgedeki trafik akışı daha da rahatlatılacak ve yayalar için de güvenli bir ortam sağlanacak.

Düzenli Trafik Akışı Sağlanacak

Projeyi değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Sercan Kahya, “Buca Onat Tüneli çalışmalarıyla Buca ve Bornova arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Otogarın viyadük altındaki düzenlemeleri, bu projenin bir parçası olarak devam ediyor. Özellikle Altındağ – Otogar bağlantı yolu geçtiğimiz yıl açıldı ve bu da trafik yoğunluğunu azalttı. Şimdi viyadük altındaki çalışmalar tamamlandığında, otogar çevresinde hızlı ve düzenli bir trafik akışı sağlanmış olacak” dedi.

Konforlu Ulaşım Hedefleniyor

Altındağ ve Yeşilova semtlerinin bağlantı noktası olan bu bölgedeki çalışmalarla ilgili konuşan Kahya, “Otogara gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimize daha rahat bir ulaşım sunmayı hedefliyoruz. Bu bölgedeki trafik karışıklığı, yapılan düzenlemelerle ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

Peyzaj ve Estetik Düzenlemeler

Altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Kahya, asfalt çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemelerinin başlayacağını açıkladı. Viyadük altında yeşil alanların oluşturulacağını ifade eden Kahya, bölgenin hem görsel açıdan hem de ulaşım açısından şehre değer katacağını vurguladı.

Yapılan çalışmalar kapsamında toplamda 70 bin metrekarelik alan düzenleniyor. Bu alanın 5 bin metrekaresi kaldırım düzenlemesi olarak tamamlanmış durumda. Ayrıca, üç kilometrelik bordür yapımı da tamamlanırken, peyzaj çalışmalarının iki ay içinde bitirilmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otogar Trafik Sorununa Son: Düzenlemelerle Kesintisiz Ulaşım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!