1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yapıyor!

İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yapıyor!

İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yapıyor
İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yapıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Robot Olimpiyatı (WRO) 2024 Türkiye Uluslararası Finali için hazırlıklar başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği’nin iş birliğiyle 28-30 Kasım tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek bu büyük etkinlik, 90’dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bin katılımcıyı ağırlayacak.

Bilim ve teknoloji tutkunları bu etkinlikte İzmir’de buluşarak robotik alanında bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar. Çocuklar ve gençler, farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla fikir alışverişinde bulunarak robotik teknolojiler üzerine projeler geliştirecekler. Başvuruların devam ettiği bu uluslararası organizasyon, kültürel çeşitliliği ve küresel iş birliğini teşvik ederek sadece bilimsel gelişmelere katkı sağlamakla kalmayacak, katılımcılara gezegenin sınırlı kaynaklarını verimli ve adil kullanma konusunda da ilham verecek. Bu yılın teması olan “Earth Allies” ile, doğal afetler öncesi ve sonrası robotik çözümlerle dünyaya nasıl katkıda bulunulabileceği tartışılacak.

90 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin robot meraklısının katılması beklenen WRO 2024, İzmir’i küresel bilim ve teknoloji merkezlerinden biri haline getirecek. Bu etkinlik, şehrin 8 bin 500 yıllık tarihini ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için büyük bir fırsat sunarken, turistik hareketliliği de artıracak. İzmir’deki oteller, restoranlar ve turistik mekanlar etkinlik boyunca uluslararası misafirleri ağırlayacak.

8-19 yaş arasındaki öğrenciler, Dünya Robot Olimpiyatı’nda yaratıcı projelerle yarışacaklar. Etkinlik, bu yaş grubundaki çocukların problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitici robotik turnuvalar sunuyor. Katılımcılar her yıl belirlenen temaya uygun olarak robotik projelerini takımlarıyla birlikte geliştiriyor.

Yarışmalar, dört ana klasmanda ve üç yaş grubunda gerçekleştirilecek. “Geleceğin Mucitleri” klasmanında, katılımcılar doğayla uyumlu robotik çözümler sunarken, “Geleceğin Mühendisleri” klasmanında takımlar otonom araçlarla sahada görevler gerçekleştirecekler. “RoboMission” kategorisinde ise robotlar belirlenen görevleri yerine getirecek. “RoboSpor” klasmanında ise robotlar, tenis maçlarında birbirleriyle yarışacaklar.

WRO 2024 Türkiye, bilimsel ve teknolojik gelişime katkı sağlarken, kültürel tanıtıma da büyük katkıda bulunacak. Detaylı bilgi ve başvuru için www.wro2024.org adresi ziyaret edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı’na Ev Sahipliği Yapıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!