1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Tramvay Ağı Büyüyor: 22 Yeni Elektrikli Araç İçin İhale Düzenlendi

İzmir Tramvay Ağı Büyüyor: 22 Yeni Elektrikli Araç İçin İhale Düzenlendi

İzmir Tramvay Ağı Büyüyor 22 Yeni Elektrikli Araç İçin İhale Düzenlendi
İzmir Tramvay Ağı Büyüyor 22 Yeni Elektrikli Araç İçin İhale Düzenlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin raylı sistem ağını genişletmek amacıyla Konak, Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında kullanılacak 22 elektrikli tramvay aracının alımı için ihaleye çıktı. Yüzde 60 yerlilik şartının arandığı bu ihale, yerli malı teklif eden firmalara yüzde 15 oranında fiyat avantajı sunacak.

İhaleye, biri yerli biri yabancı olmak üzere iki firma katılım sağladı. Çin merkezli CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd firması 3 milyar 576 milyon 565 bin 513 TL, yerli firma Bozankaya Otomativ Makine İmalat İthalat ve İhracat AŞ ise 3 milyar 960 milyon TL teklif sundu. İhale komisyonu tarafından yapılacak detaylı değerlendirme sonrasında kazanan firma belirlenecek ve süreç resmen başlayacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk iki aracın teslimatı 20 ay içinde gerçekleşecek, geri kalan araçlar ise 26 ay içinde İzmir’e ulaştırılacak. Bu yeni tramvay araçlarıyla birlikte, üç hattaki tramvay aracı sayısı 60’a çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin finansmanını ING Almanya aracılığıyla sağlayacak ve bu proje, doğa dostu projeler için kullanılan ‘yeşil finansman’ kapsamında değerlendirilecek. Daha önce de İzmir’in raylı sistem ve deniz ulaşım projelerinde ING Almanya ile çalışan belediye, bu sefer de çevreye duyarlı bir finansman modeliyle tramvay filosunu genişletiyor.

İzmir’de tramvay hatları, 2017 yılında açılan 8,8 kilometrelik Karşıyaka Tramvayı ve 2018’de hizmete giren 12,8 kilometrelik Konak Tramvayı ile kent ulaşımında önemli bir yer edinmişti. 2024 yılında hizmete alınacak Çiğli Tramvayı ile birlikte, İzmir’in tramvay hatlarının toplam uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Tramvay Ağı Büyüyor: 22 Yeni Elektrikli Araç İçin İhale Düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!