1. Haberler
  2. Blog
  3. Beko Buzdolabı Resetleme – 3 Adımda Reset Atmak

Beko Buzdolabı Resetleme – 3 Adımda Reset Atmak

Beko Buzdolabı Resetleme
Beko Buzdolabı Resetleme
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beko marka buzdolabı sahipleri dikkat! Bu yazı sizin için! Buzdolabınızda sorun mu yaşıyorsunuz? Beko buzdolabı soğutmuyor, yiyecek ve içecekleriniz kısa sürede bozuluyor mu? Beko buzdolabı resetleme adımlarını öğrenmenin tam zamanı… Aradığınız tüm cevaplar bu yazıda!

Zaman zaman yaşadığımız arızalardan dolayı buzdolabınızın performansında düşüşler yaşayabilir ve eskisi kadar verim alamayabilirsiniz. Kullanıma bağlı olarak gelişen bu gibi sorunlarda Beko buzdolabı resetleme işlemi mevcut durumu optimize ederek alınan verimi en üst seviyeye çıkarmaktadır.

Beko buzdolabı ekran resetleme adımları için sizlere sıraladığımız maddeleri takip edin. Beko no frost buzdolabı resetlemek için rehber yazı burada!

Beko Buzdolabı Resetleme Sebepleri

Beko Buzdolabı Resetleme Sebepleri
Beko Buzdolabı Resetleme Sebepleri

Beko buzdolapları performansıyla dikkatleri üzerine çeken, dayanıklı oluşuyla adından sıkça söz ettirip tercih edilen ürünlerdendir. Buzdolabınızı resetlemek için birkaç neden mevcut. Bu yazımızda sizlere Beko buzdolabı resetleme nedenlerinden bahsediyoruz.

  • Buzdolabının durduk yere çalışmayı bırakması.
  • Yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak buzdolabının fonksiyonel özelliklerini yitirerek arıza vermesi.
  • Buzdolabının yeteri kadar soğutma yapmayarak normalden yüksek sıcaklığa sahip olması.
  • Cihazın kontrol panelinde hata kodu belirmesi.
  • Buzdolabında donma ya da verilen komuta yanıt vermeme gibi durumlar yaşanması.
  • Yanlış ayarlama yapıldığı için en başa dönülmek istenmesi.
  • Buzdolabınız çalıştığı esnada normalden farklı sesler çıkartması.
  • Buzdolabınızın uzun süreli kullanıma bağlı olarak ihtiyaç duyduğu genel bakımını yapmak amacıyla da formatlama işlemi yapılmaktadır.

Arçelik marka buzdolabınız mı var? Öyleyse Arçelik Buzdolabı Resetleme yazısını okuyun!

Beko Buzdolabı Resetleme Adımları

Beko Buzdolabı Resetleme
Beko Buzdolabı Resetleme

Eğer Beko buzdolabınızda yukarıda bahsedilen sorunlardan herhangi biri mevcut ise buzdolabınızı resetlemek çözüm olabilir. Harici olarak buzdolabınızın genel bakımını da yapmak istiyorsanız bu adımları takip ederek çözüme kavuşabilirsiniz. İşte buzdolabınızı eski performansına kavuşturmak için yapacağımız Beko buzdolabı resetleme adımları.

1- Fişi Çekin

Beko buzdolabı resetleme işlemi için ilk ve en önemli adım buzdolabınıza giden elektrik yükünü kesmek olacaktır. Güvenliğiniz için buzdolabınızın fişini çektikten sonra birkaç dakika boyunca bekleyerek elektriğin buzdolabınızdan tamamen boşalmasını bekleyin.

2- Ürünlerinizi Boşaltın

Ani sıcaklık değişimleri yaşanabilme ihtimalinden dolayı bozulma ihtimali olan yiyecek ve içeceklerin buzdolabından çıkartarak uygun ortamda muhafaza etmeniz tavsiye edilmektedir. Beko buzdolabı reset atma işlemi için bu noktalara dikkat etmek önemli.

3- Resetleme Tuşunu Kullanın

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdikten sonra en önemli adıma geliyoruz. Modelden modele farklılıklar gösterebildiğinden dolayı buzdolabınızın kullanma kılavuzunu detaylıca okuyarak resetleme tuşunu bulmalısınız. Resetleme tuşu bir tuştan ibaret olmayıp bir kombinasyon da olabilir. Birkaç saniye basılı tutarak Beko buzdolabı resetleme işlemini başlatın.

4- Buzdolabını Çalıştırın

Beko buzdolabı resetleme işleminin ardından birkaç dakika buzdolabınızın kendisine gelmesini bekleyin. Daha sonrasında fişi taktıktan sonra çalışmaya başladığına dair bir ses veya ışık gördükten sonra buzdolabınız fabrika ayarlarına geri dönmüş olacaktır.

5- Uygun Ayarları Yaparak Yiyecekleri Yerleştirin

Gelelim son adıma. Buzdolabınızın ayarlarını kişisel olarak özelleştirin. Bir süre sonra ısı dengesi sağlandığında içerisine yiyecek ve içeceklerinizi yerleştirerek kullanmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Beko buzdolabı resetleme işlemi sonrasında bir süre buzdolabınızın durumunu düzenli olarak takip etmeniz tavsiye edilmektedir. Hala devam eden bir sorunla karşılaştıysanız profesyonel bir destek alarak yetkili servise başvurup durumu bildirin.

Beko Buzdolabı Ekran Resetleme

Beko Dijital Buzdolabı Resetleme
Beko Dijital Buzdolabı Resetleme

Dijital ekranlı Beko buzdolabı resetleme işlemi diğerlerine kıyasla daha basit ve zahmetsizdir. Beko dijital ekran resetleme için sadece ekran üzerindeki tuşları kullanmak yeterli olacaktır. Yapılan bu işlem kullanıcıyı hızlıca çözüme götürür. Beko buzdolabı ekran resetleme aşamaları şöyledir:

  • Bozulma riskine karşı içerisindeki yiyecek ve içecekleri boşaltın.
  • Buzdolabınızın dijital ekranındaki dondurucu bölümünde bulunan ayarları kullanarak kar ve derece simgelerine birkaç saniye boyunca aynı anda basılı tutun.
  • Bu işlemden sonra ekranda karşınızda bir kod belirecek. Bu kodu gördüğünüz anda derece sembolüne basın.
  • Ekranın yanıp söndüğünü fark edeceksiniz. Endişe etmenize gerek yok. Bu durum buzdolabınızın sıfırlandığının bir işaretidir.
  • Biraz bekledikten sonra buzdolabınızın fişini çekin. İçerisindeki elektrik yükünün tamamen boşaldığına emin olduktan sonra fişi geri takarak işlemi sonlandırabilirsiniz.
  • Buzdolabınız fabrika ayarlarına döndükten sonra kendi kişisel ayarlarınızı seçerek uygun ısı derecesini belirleyip buzdolabınızın içerisine yiyecek ve içeceklerinizi yerleştirip kullanıma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Beko Buzdolabı Reset Düğmesi Nerede?

Beko Buzdolabı Reset Düğmesi Nerede?
Beko Buzdolabı Reset Düğmesi Nerede?

Beko buzdolabına reset atmak içib Beko buzdolabı reset düğmesi nerede? Diyor olabilirsiniz. Ancak yukarıda okuduğunuzdan da anlayacağınız üzere Beko buzdolaplarında direkt bir reset düğmesi bulunmuyor. Bunun için bir kombinasyon kullanmanız gerekiyor.

Beko buzdolabı reset düğmesi için Beko buzdolabı dijital ekranınızdaki dondurucu bölümünün ayarlarını kullanarak, kar ve derece simgelerine birkaç saniye boyunca aynı anda basılı tutun. Reset düğmesi için bu kombinasyonu kullanmanız gerekmektedir.

Beko No Frost Buzdolabı Resetleme

Beko No Frost Buzdolabı Resetleme
Beko No Frost Buzdolabı Resetleme

Beko buzdolabı resetleme işlemli nasıl yapılır? sorusunun cevabından bu başlık altında bahsedeceğiz. Beko buzdolabı resetleme işlemi için yukarıda bahsedilen adımları uygulayarak buzdolabınızı sıfırlamak oldukça kolay!

Buzdolabınızdaki dijital ekrandan kar ve derece tuşuna aynı anda bastıktan sonra birkaç saniye bekleyin. Ekran yanıp söndükten sonra hata kodu verdiğinde sadece derece tuşuna basarak buzdolabınızı sıfırlayın. Beko buzdolabı ekran resetleme için ardından buzdolabınızın fişini çekerek içindeki elektriğin boşalması için bekleyin. Son adım olarak akımın kesildiğine emin olduktan sonra buzdolabınızın fişini takarak fabrika ayarlarına geri döndürmüş olacaksınız. Gerekli ayarları yaparak ısı dengesini sağladıktan sonra kullanıma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Beko Buzdolabı Resetleme İçin 3 Önemli Husus

Beko buzdolabı ekran resetleme
Beko buzdolabı ekran resetleme

Beko buzdolabınızı resetleme işleminden önce buzdolabınızdaki sorunun kaynağını doğru şekilde tespit edip ona göre hareket etmek oldukça önemlidir. Yanlış yapılacak herhangi bir işlem yüksek maliyetli zararlara yol açabilir.

Buzdolabınızda teknik bir işlem yapmadan önce herhangi bir olumsuz durumla karşılaştığınızda kullanma kılavuzunu dikkatle okuyarak söylenen talimatları uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Beko buzdolabı resetleme işlemi birçok soruna çözüm olmaktadır fakat buna rağmen yapılan resetleme işlemi sonrasında buzdolabınızda var olan sıkıntılar hala devam ediyorsa yetkili servisinizle görüşerek sorunu bildirmeniz gerekmektedir.

beko buzdolabı reset atma
beko buzdolabı reset atma

Buzdolabınızın Performansını Arttırmaya Yönelik Tavsiyeler

  • Buzdolabınızın iç ve dış temizliğini aksatmadan düzenli aralıklarla yapmak oldukça önemlidir.
  • Buzdolabınızdaki yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için içerideki hava akımına engel olmayacak şekilde dizmeniz gerekmektedir.
  • Havalandırma bölümünün üzerini sık sık kontrol ederek toz ve kir kaplanmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde buzdolabınızın performansında sorunlar yaşanabilir.
  • Buzdolabınızın contaları uzun süreli kullanıma bağlı olarak eskimiş ya da yıpranmış olabilir. Böyle bir durumu fark ettiğiniz anda contaların değişimini ağlayarak buzdolabınızın performansına doğrudan etki edebilirsiniz.
  • Buzdolabı sıfırlama işlemi aynı zamanda genel bakım için de önemli bir işlem olduğundan dolayı belirli aralıklarla sıfırlama yaparak buzdolabınızın genel bakımına katkı sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak Beko buzdolabı resetleme işlemi buzdolabınızda yaşadığınız sorunlardan dolayı ya da genel bakım kaynaklı olarak uygulanabilen pratik bir işlemdir. Beko buzdolabı resetleme işlemi sonrasında yaşadığınız sorunlar devam ediyorsa konuyla alakalı profesyonel destek almanız tavsiye edilmektedir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beko Buzdolabı Resetleme – 3 Adımda Reset Atmak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!