1. Haberler
  2. Genel
  3. Can Dostlarımızı Yangından Koruduk

Can Dostlarımızı Yangından Koruduk

Can Dostlarımızı Yangından Koruduk
Can Dostlarımızı Yangından Koruduk
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte geçtiğimiz günlerde çıkan birçok yangında hayvanları korumak için yoğun çaba sarf etti. Menderes ve Selçuk ilçelerindeki orman yangınları sırasında 30 küçükbaş, 50 kanatlı hayvan, 227 köpek ve 28 kedi güvenli bir şekilde koruma altına alındı.

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen orman yangınlarında hayvanları korumak için sahaya çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışarak can dostlarını güvenliğe aldı. Menderes Çamönü Köyü’nde çıkan yangında 30 küçükbaş ve 50 kanatlı hayvan güvenli bölgelere taşındı. Selçuk Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yakınlarında çıkan yangın ihbarı üzerine bölgeye hızla ulaşan ekipler, tahliye kararı alınması üzerine Buca, Torbalı, Karabağlar, Gaziemir ve Tire Belediyeleri Veteriner İşleri Müdürlükleri ile işbirliği içinde çalışarak 227 köpek ve 28 kediyi tahliye etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay’ın koordinasyonunda yürütülen tahliye çalışmaları, Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve arama kurtarma faaliyetleri sunan sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Sinan Okçuoğlu ve 45 görevli personel, dört araç ile üç vardiya halinde gece boyunca yangın bölgesinde çalışarak 162 köpeği İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne nakletti. Ayrıca 28 kedi ve 65 köpek, Gaziemir, Buca, Karabağlar ve Tire’deki ilçe belediyelerine ait bakımevlerine taşındı. Tahliye edilen ve bakımevlerine yerleştirilen hayvanların sağlık durumları veteriner hekimler tarafından kontrol edildi. Prof. Dr. Pınar Okyay ve Gökhan Özdemir, Seyrek Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek nakledilen köpeklerin durumu hakkında bilgi aldı.

4o

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Can Dostlarımızı Yangından Koruduk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!