1. Haberler
  2. Genel
  3. Deniz Taşkınlarına Karşı Kordon’da Çevre Düzenlemesi

Deniz Taşkınlarına Karşı Kordon’da Çevre Düzenlemesi

Deniz Taşkınlarına Karşı Kordon'da Çevre Düzenlemesi
Deniz Taşkınlarına Karşı Kordon'da Çevre Düzenlemesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehri afetlere ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla Kordon’da önemli bir proje başlatıyor. Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanacak olan proje kapsamında, su taşkınlarını önlemek için geçici bir fırtına duvarı inşa edilecek. Ayrıca, mevcut asfalt alanlar daha geçirgen yeşil alanlara dönüştürülerek, yenilenen sosyal alanlarla Kordon’un yaşam kalitesi artırılacak. Proje, hem çevresel sürdürülebilirliği hem de bölgenin kullanım konforunu artırmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i afetlere ve iklim değişikliğine karşı daha dirençli hale getirmek için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Kordon’da başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında, Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan bin 700 metrelik sahil şeridinde geçici bir fırtına duvarı inşa edilecek. Bu duvar, su taşkınlarının etkisini azaltmayı hedeflerken, asfalt alanlar geçirgen yeşil alanlara dönüştürülerek Kordon’un estetik görünümü ve kullanım konforu artırılacak.

Kordon için Acil ve Geçici Önlem

Projenin ayrıntılarını paylaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Hasibe Velibeyoğlu, projenin olası taşkınlara karşı “acil ve geçici bir önlem” olduğunu belirtti. Velibeyoğlu, deniz taşkınlarının İzmir’in kıyı bölgelerini sıkça etkilediğini ve Kordon’un yapısı gereği bu bölgede taşkın riskinin yüksek olduğunu ifade etti. Bu proje ile bölgedeki can ve mal güvenliğini korumak amacıyla geçici çözümler sunulacağını, ilerleyen süreçte ise daha kalıcı altyapı projelerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Daha Yeşil ve Estetik Kordon

Proje kapsamında kıyıya paralel olarak yerleştirilecek fırtına duvarları, prekast elemanlarla taşınabilir şekilde inşa edilecek. Bunun yanı sıra, asfalt yüzeyler yeşil alanlara dönüştürülerek drenajı sağlayacak ve suyun taşkın etkisini azaltacak bir peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bu düzenlemeler sayesinde Kordon’un hem görünümü iyileştirilecek hem de yaşam konforu artırılacak.

Sosyal Alanlar Yeniden Düzenleniyor

Projenin son aşamasında Kordon’daki sosyal donatı alanları yenilenecek. Eskiyen oturma alanları ve seyir platformları yenilenerek bölgenin kullanım konforu artırılacak. Ayrıca, çocuk oyun alanları gibi sosyal alanlar genişletilerek, Kordon’u kullanan vatandaşlar için daha keyifli bir alan oluşturulacak. Atık toplama ünitelerinin sayısı artırılarak bölgenin temizliği de daha iyi sağlanacak.

Karşıyaka’da da Önlemler Alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı çerçevesinde Karşıyaka’da da deniz taşkınlarını önlemeye yönelik çalışmalar tamamlandı. Mavişehir Peynicioğlu Deresi çevresinde setler inşa edilerek, su taşkınlarının önüne geçilmesi hedeflendi. Karşıyaka Yelken Kulübü çevresinde beton duvarlar inşa edilerek bölge, deniz taşkınlarından korunacak şekilde düzenlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deniz Taşkınlarına Karşı Kordon’da Çevre Düzenlemesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!