1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir’de Gerçekleşecek

Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir’de Gerçekleşecek

Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir'de Gerçekleşecek
Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir'de Gerçekleşecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali’nin basın toplantısına İzmir ev sahipliği yapacak.

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali’nin basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Dünyanın geleceği ve çocuklarımızın bilimle buluşması açısından çok önemli bir etkinlik. Bu organizasyonun parçası olmaktan mutluyuz. İzmir’e gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

‘İzmir’i Tanıtmak İçin Önemli Bir Fırsat’

Finalin İzmir’de yapılmasından gurur duyduklarını belirten Tugay, “İzmir’i, bilime, sanata ve eğitime açık, kültürüyle dünyaya kendini anlatabilen bir şehir olarak tanıtmaya çalışıyoruz. Yapmamız gereken çok iş var, ancak bu tür organizasyonlar uluslararası tanınırlığımızı doğal yollarla artıracak. Dünyanın farklı yerlerinden 3 bin 500 civarında katılımcı bekleniyor. O tarihlerde şehrimizi tanıtacak organizasyonlar da bu etkinliğe eşlik edecek ve İzmir’i tanıtmak için önemli bir vesile olacak” dedi.

‘Bir Parçası Olmaktan Mutluyuz’

Etkinlik için İzmir’e gelenleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Tugay, “Bu etkinliğin ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek. Teması ‘Earth Allies’. Dünya için hep beraber çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. İnsanların erişemediği alanlarda robot teknolojisini nasıl kullanabileceğimizi araştırmak ve bunu yarışmayla ileriye taşımak istiyoruz. Dünyamızın geleceği için çocuklarımızın bilimle temas etmeleri çok önemli. Bu etkinliğin bir parçası olmaktan mutluyuz. İzmir’e gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız. Tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla İzmir’i yakından tanımalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Genel Başkanımız Özgür Özel de Katılacak”

Eğitimin Türkiye’de herkesin ortak konusu olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği’nin birlikteliğinin çok önemli olduğunu belirtti. Özçağdaş, “Bilim, tüm siyasal görüşleri birleştirir ve geleceğimiz için çok önemlidir. Bu faaliyetler, çocuklarımızda 21. yüzyıl becerilerini geliştirmenin en temel araçlarıdır. Eğlencelidir ve devlet okulları ile imkanları kısıtlı okulların katılabilmesi büyük bir iştir. Genel Başkanımız Özgür Özel de 28-30 Kasım’da etkinliği ziyaret edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu katkısı diğer kurumlara da örnek olmalıdır. CHP olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile gurur duyuyoruz” dedi.

‘Şimdiden Heyecanlıyım’

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Çok heyecanlıyız. Geçen Kasım ayında Panama’da, Panama First Lady’si Yazmin Colon de Cortizo himayesinde gerçekleştirilen WRO 2023 Panama Uluslararası Finali’nde WRO bayrağını 2024 finali için Türkiye’ye getirme gururunu yaşadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın katkılarıyla bu girişimin ülkemiz için önemli bir kapı açtığını düşünüyoruz. 90 ülkeden katılan takımlar, ‘Earth Allies’ temasıyla robotik çözümler geliştirmeye başladılar. Katılımcılar, doğanın tehlikeli ya da zorlayıcı olduğu yerlerde robotların nasıl yardımcı olabileceği ve kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması konularında çalışacaklar. Bilim insanı olarak, katılımcıların geliştireceği fikirler için şimdiden heyecanlıyım” dedi.

Çalışmalara Hızlıca Başlandı

WRO Türkiye Genel Koordinatörü Fatma Bezek, “Takımlar kayıtlara ağustos ayında başlayacak ve kasım ayı başında kayıtlar tamamlanacak. Bu süre içinde katılımcıların konaklaması için İZFAŞ ekibi ile çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, sürecin 2016 yılında küçük organizasyonlarla başladığını belirterek, “Sonunda İzmir’de dünya finali yapılacak. Diğer ülkelerden gelecek çocukların konaklaması için çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir’de Gerçekleşecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!