1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Dünya Robot Olimpiyatı Kazananları İzmir’de Belli Oldu

Dünya Robot Olimpiyatı Kazananları İzmir’de Belli Oldu

Dünya Robot Olimpiyatı Kazananları İzmir'de Belli Oldu
Dünya Robot Olimpiyatı Kazananları İzmir'de Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2024’ün kazananları İzmir’de belli oldu! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ’ın destekleriyle gerçekleşen etkinlik, Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edildi.

Fuar İzmir’de düzenlenen etkinliğe, 20 şehirden toplam 190 takım katıldı. Geleceğin Mühendisleri, Geleceğin Mucitleri, RoboMission gibi farklı kategorilerde yarışan takımların ödülleri törenle sahiplerini buldu. Kazanan takımlar, 28-30 Kasım’da yapılacak Uluslararası Final’e ev sahipliği yapacak İzmir’deki Dünya Robot Olimpiyatı’na katılma hakkı kazandılar.

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, çocukların ve gençlerin bilimle erken yaşta buluşmasını sağlamak ve bilimi desteklemek için kurulan Bilim Kahramanları Derneği’nin çalışmalarını takdir etti. Güler ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve kurumları adına etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatma Bezek ise 2024 yılında İzmir’de Uluslararası Final’e ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile iş birliği içinde gerçekleştirdikleri etkinliğin önemine vurgu yaptı. Bezek ayrıca, kazanan takımları tebrik ederken, İzmir’de düzenlenecek olan uluslararası etkinliğe katılımı dört gözle beklediklerini ifade etti.

Kazanan takımlar arasında yer alan İzmir Çakabey Ortaokulu ve Samsun Bahçeşehir Koleji Atakum Fen Ve Teknoloji Lisesi gibi ekipler, başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Ayrıca, ikinci olan ekiplerin İtalya’da yapılacak olan turnuvaya katılma hakkı elde ettikleri belirtildi.

Dünya Robot Olimpiyatı, farklı ülkelerde düzenlenen ve uluslararası bir finalle sonuçlanan yerel ve ulusal turnuvalar serisi şeklinde organize ediliyor. Yaklaşık 90 ülkenin katılımıyla gerçekleşen bu turnuvalar, çocukların ve gençlerin robotik ve bilim alanındaki ilgilerini arttırmayı hedefliyor. Her yıl belirlenen tema doğrultusunda çalışmalarını yapan 8-19 yaş arası çocuklar ve gençler, kendi ülkelerini uluslararası arenada temsil etme fırsatı buluyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Robot Olimpiyatı Kazananları İzmir’de Belli Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!