1. Haberler
  2. Genel
  3. Eşrefpaşa Hastanesi’ne Yeni Ek Bina: İnşaat Hızla İlerliyor

Eşrefpaşa Hastanesi’ne Yeni Ek Bina: İnşaat Hızla İlerliyor

Eşrefpaşa Hastanesi’ne Yeni Ek Bina İnşaat Hızla İlerliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne Yeni Ek Bina İnşaat Hızla İlerliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 549 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binası projesiyle sağlık alanında modern bir yapı kazandırmaya hazırlanıyor.

Temmuz ayında inşaatına başlanan projede çalışmalar hızla ilerliyor. Depreme dayanıklı olarak tasarlanan bu modern binada temel çalışmalar titizlikle sürdürülüyor ve derinliği 21 metreye ulaşan 455 fore kazıktan 330’unun inşası tamamlanmış durumda.

Türkiye’nin tek belediye hastanesi olma özelliğini taşıyan Eşrefpaşa Hastanesi’nin yeni ek binası, son teknolojiye sahip tıbbi donanımlarıyla hizmet verecek. 30 Ekim 2020’de İzmir’de yaşanan depremde hasar gören C bloğun yıkılmasının ardından hayata geçirilen projede, temel atma çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Şefi Ece Bahar, inşaatın planlanandan daha hızlı ilerlediğini belirterek, “Şu an yüzde 11 seviyesindeyiz ve temel imalatlarına iki hafta içerisinde başlıyoruz. 2025 yılı sonunda tamamlanmayı planlıyoruz, ancak daha erken bitirme hedefindeyiz” dedi.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bayram Köse ise, yeni binanın hizmete girmesiyle ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve doğum servisleri gibi kritik birimlerin ultra modern koşullarda hizmet vereceğini vurguladı. Depremde hasar gören C blok nedeniyle bu hizmetlerin geçici çözümlerle sürdürüldüğünü, ancak ek hizmet binası tamamlandığında daha yüksek kalitede sağlık hizmeti sunacaklarını belirtti.

Toplam 7 katlı olacak olan yeni binada, 34 hasta yatak kapasiteli odalar, ikinci basamak yoğun bakım ünitesi, doğumhane, yeni doğan yoğun bakımı, ameliyathaneler ve acil servis gibi bölümler yer alacak. Ayrıca kafeterya ve toplantı salonlarıyla da hastane, kapsamlı ve modern bir sağlık merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eşrefpaşa Hastanesi’ne Yeni Ek Bina: İnşaat Hızla İlerliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!