1. Haberler
  2. Genel
  3. Fuar Süresince Ulaşımda Ek Seferler Düzenlenecek

Fuar Süresince Ulaşımda Ek Seferler Düzenlenecek

Fuar Süresince Ulaşımda Ek Seferler Düzenlenecek
Fuar Süresince Ulaşımda Ek Seferler Düzenlenecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı için Kültürpark bölgesindeki toplu ulaşım hizmetlerini güçlendiriyor. Bu süreçte tüm toplu taşıma araçlarının sefer sıklıkları artırılacak ve son sefer saatleri uzatılarak, fuar ziyaretçilerinin rahatça ulaşım sağlaması hedefleniyor.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 93’üncüsü, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında, Kültürpark’ta “teknoloji” temasıyla gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma kurumları ESHOT, Metro, Tramvay ve İZDENİZ, fuar ziyaretçilerinin rahatça ulaşım sağlamaları için sefer sayılarını artırıp, son sefer saatlerini uzattı.

ESHOT Ulaşımında 93 Hatta 452 Ek Sefer

ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba Aktarma Merkezi ile Metro, Tramvay ve İZBAN bağlantılı aktarma merkezlerinden kalkan 93 yoğun hat için günlük toplam 452 ek sefer düzenledi. Bu hatlardaki son sefer saatleri 01.00 ile 02.05 arasında değiştirildi. Ayrıca, gece 24.00-06.00 saatleri arasında hizmet veren Baykuş hatları (910 Gaziemir-Konak, 920 Çiğli-Konak, 930 Bornova-Konak, 940 Buca-Konak, 950 Balçova-Konak) da faaliyetine devam edecek. Fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyonu sağlamak için motorize ekipler görevlendirildi. Detaylı bilgi için ESHOT’un resmi web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya hesapları kullanılabilir.

Metro ve Tramvay Seferleri 7,5 Dakikada Bir

İzmir Metrosu ve Konak Tramvayı da fuar süresince seferlerini bir saat uzatacak, son seferler 01.20’de yapılacak. İzmir Metrosu, 20.00-01.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir sefer yapacak. Konak Tramvayı’nda ise hafta içi 14.00 – 01.00, hafta sonu 15.30 – 01.00 saatleri arasında 6 dakikada bir sefer düzenlenecek. 01.00 – 01.20 saatleri arasında ise son iki sefer 10 dakikada bir gerçekleşecek. Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında da özel önlemler alındı. Karşıyaka Tramvayı, fuar süresince 02.20’ye kadar hizmet verecek. Daha fazla bilgiye İzmir Metro’nun web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

İZDENİZ Ulaşımında Son Sefer 02.05’te

Deniz ulaşımında da İEF boyunca Karşıyaka-Alsancak-Karşıyaka hattında, hafta içi 21.20’den, hafta sonu ise 21.35’ten itibaren 8 ek sefer eklendi. Alsancak’tan son gemi 02.05’te kalkacak. Detaylı sefer tarifesi için İZDENİZ’in resmi web sitesi ziyaret edilebilir.

Fuar Giriş Ücretleri Tam 20 TL, Öğrenci 7,5 TL Olarak Belirlendi

93’üncü İEF, 11 gün sürecek ve kapılar her gün 16.00’da açılacak. Etkinlikler ise 23.00’te sona erecek. Fuar giriş ücretleri tam bilet için 20 TL, öğrenci bileti için ise 7,5 TL olarak belirlendi. Organizasyonun ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros, teknoloji sponsoru Vestel, ulaşım sponsoru Avek Otomotiv, Avec Rent a Car ve Red Bull olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fuar Süresince Ulaşımda Ek Seferler Düzenlenecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!