1. Haberler
  2. Genel
  3. Girne Caddesi’nde 15 Milyon Liralık Mazgal Yenileme Projesi

Girne Caddesi’nde 15 Milyon Liralık Mazgal Yenileme Projesi

Girne Caddesi'nde 15 Milyon Liralık Mazgal Yenileme Projesi
Girne Caddesi'nde 15 Milyon Liralık Mazgal Yenileme Projesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karşıyaka’nın en yoğun arterlerinden biri olan Girne Caddesi’nde yağmursuyu mazgallarını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor.

15 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen bu projeyle, zamanla yıpranan mazgalların neden olduğu sorunlar tamamen ortadan kalkacak.

Toplu taşıma araçlarının ve otomobillerin sıkça geçtiği Girne Caddesi’nde, zamanla hasar gören yağmursuyu mazgalları İZSU ekipleri tarafından yenileniyor. 380 metre uzunluğundaki mazgal hattının 300 metresi tamamlanmış durumda. Kalan 80 metrelik bölüm ise önümüzdeki 15 gün içerisinde bitirilerek çalışmalar sona erecek. Bu proje ile bölge sakinlerinin uzun süredir şikayetçi olduğu gürültü ve geçiş sıkıntıları son bulacak.

Kentin Kışa Hazırlığı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İZSU Genel Müdürlüğü, sadece Girne Caddesi’nde değil, İzmir’in birçok farklı noktasında mazgal ve ızgara yenileme çalışmalarına devam ediyor. 150 milyon liralık bütçeyle yürütülen bu kapsamlı projeler, İzmir’i kış aylarına daha hazırlıklı hale getirmek amacıyla hızla sürdürülüyor. Yenileme çalışmaları sayesinde, yolların güvenliği artırılacak ve su taşkınları gibi olası sorunlar minimize edilecek.

İzmir Genelinde Dev Yatırımlar

İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Merkez Bölge Kanal Şube Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Burcu Kaçar, İzmir genelinde yürütülen yenileme çalışmalarına dair detayları paylaştı. Kaçar, Bornova, Karşıyaka ve Otogar çevresinde birçok cadde ve sokakta yapılan mazgal ve ızgara yenileme çalışmalarıyla, kent genelindeki altyapının güçlendirildiğini belirtti. “Girne Caddesi’nde araç geçişlerinde ses çıkaran mazgallar nedeniyle sık sık şikayet alıyorduk. İncelemelerimiz sonucunda, kapakların kırıldığını ve deformasyondan kaynaklı sesler çıkardığını gördük. Şu ana kadar hattın yüzde 80’ini tamamladık, geri kalan kısmı ise 15 gün içinde bitirerek çalışmayı tamamlayacağız,” dedi.

Kaçar, İzmir genelinde sürdürülen bu yenileme çalışmalarının maliyetinin 56 milyon lira olduğunu ve projelerin tamamlanmasıyla İzmir’in kışa daha dayanıklı bir altyapıya sahip olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Girne Caddesi’nde 15 Milyon Liralık Mazgal Yenileme Projesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!