1. Haberler
  2. Genel
  3. İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde

İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde

İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde
İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılının ilk yarısında 500 sahipsiz hayvan sıcak bir yuva buldu.

Aynı dönemde yaklaşık 20 bin sahipsiz hayvanın tedavi ve muayenesi yapıldı, 15 bine yakın hayvan ise kısırlaştırıldı. Büyükşehir yetkilileri, vatandaşlardan hayvan satın almak yerine barınaklardan sahiplenmelerini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak ve üremelerini kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye ait dört büyük geçici köpek bakımevinde yaklaşık 2 bin sahipsiz hayvan bulunuyor. Bu merkezlerde hayvanların bakımı ve tedavisi yapılarak onlara sevgi ve şefkat gösteriliyor. İlk altı ayda yaklaşık 20 bin sahipsiz hayvanın tedavi ve muayenesi gerçekleştirilirken, 15 bine yakın hayvan kısırlaştırıldı. Bu sayede, yılın ilk yarısında 500 sahipsiz hayvan yeni yuvalarına kavuştu.

İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde
İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde

“Amacımız Bu Hayvanların Sıcak Yuvaya Kavuşması”

Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde, hayvanların bakımı ve tedavilerinin yanı sıra sosyalleşmelerine yönelik etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Polat, “Tesisimizde ağırlıklı olarak melez ırklar barınıyor. Amacımız, bu hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması” dedi.

Polat, birçok hayvanın sahiplendirilmek üzere beklediğine dikkat çekerek, vatandaşları barınakları ziyaret edip hayvan sahiplenmeye davet etti. “Sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva açmalarını istiyoruz. Bu, hem hayvanları mutlu edecek hem de onlara güzel ve sıcak bir yuva sağlayacak” diye konuştu.

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısına da değinen Polat, bu tasarının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. “Bu masum canların toplumda yer edinmesini vatandaşlarımızın benimsemesi gerekiyor. Eğitim ve sosyal faaliyetlerle halkı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Bu tasarıya karşı birlikte mücadele edebiliriz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, üretim çiftliklerinden veya pet shoplardan hayvan almamaları. Barınaklardaki hayvanların onlardan hiçbir farkı yok. Barınaklardan hayvan sahiplenerek, sahipsiz hayvan popülasyonunu asgari düzeye indirmiş olacağız ve böyle bir yasanın konuşulmasına engel olacağız” dedi.

Satın Almayın Sahiplenin!

PAKO’da görev yapan veteriner hekim Sude Adışen, hayvanlarla aralarının çok iyi olduğunu belirterek, “Zamanla birbirimizi daha iyi tanıyor ve onlara yardım ediyoruz. Onları sahiplendirdiğimizde gerçekten çok mutlu oluyoruz” dedi. Hayvan bakıcısı Muhammed Serdar Ocakçı ise “Benim de bir kedim ve köpeğim var. Özellikle bu görevi yapmak için başvurdum ve 9 aydır çalışıyorum. Her hayvan sahiplendirildiğinde, gece kafamı yastığa rahat koyuyorum. Onlara sevgiyle yaklaşmak bütün sorunları çözüyor. Hayvanları çok seviyorum, çünkü onlar bizim dilsiz dostlarımız. Lütfen onları terk etmeyin, satın almayın ve sahiplenin” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlk 6 Ayda 500 Can Dost Yeni Evinde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!