1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa’nın Devleri Arasında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa’nın Devleri Arasında!

featured
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa'nın Devleri Arasında!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, amatör branşlara yaptığı yatırımlarla uluslararası arenada büyük beğeni topladı. Avrupa Çok Sporlu Kulüp Birliği (EMCA), İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün adaylığını onayladı.

Bu gelişmeyle kulüp, Lazio, Sporting Lizbon, Dinamo Bükreş, Bayer Leverkusen ve Olimpiakos gibi dünya çapında tanınan kulüplerin yer aldığı bu prestijli organizasyonda yer alma yolunda önemli bir adım attı.

EMCA, Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü amatör spor branşlarına yaptığı yatırımlar nedeniyle birliğe katılmaya davet etmişti. Birlik, Ekim ayında Budapeşte’de düzenlediği toplantıda bu daveti resmileştirerek kulübün adaylığını kabul etti. Toplantıya EMCA Başkanı Christina Tsiligkiri’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Tugay ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli katıldı. Bu onayla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa’nın önde gelen çok branşlı kulüpleri arasında yer alma şansı yakaladı.

EMCA Nedir?
Avrupa Çok Sporlu Kulüp Birliği (EMCA), Avrupa genelinde en az beş spor dalında aktif olan kulüplerin çıkarlarını savunan bir platformdur. Toplamda 23 ülkeden 30 kulübü bir araya getiren bu birlik, sporun geliştirilmesi, genç sporcuların farklı spor dallarında deneyim kazanması ve göçmenlerin entegrasyonu gibi konularda projeler yürütmektedir. Aynı zamanda, spor dünyasında karşılaşılan yolsuzluk, rüşvet, taciz, zorbalık gibi olumsuz durumların önüne geçmek için de çeşitli girişimlerde bulunan EMCA, bu amaç doğrultusunda ERASMUS projeleriyle farkındalık yaratmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün bu önemli organizasyona katılma süreci, kulübün amatör branşlara verdiği desteğin uluslararası düzeyde nasıl takdir edildiğinin bir göstergesi niteliğinde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa’nın Devleri Arasında!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!