1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Metro’da Yürüyen Merdiven ve Asansör Seferberliği

İzmir Metro’da Yürüyen Merdiven ve Asansör Seferberliği

İzmir Metro’da Yürüyen Merdiven ve Asansör Seferberliği
İzmir Metro’da Yürüyen Merdiven ve Asansör Seferberliği
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürüyen merdiven ve asansör kazalarına kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla başlattığı geniş kapsamlı bakım çalışmalarında son aşamaya geldi.

İzmir Metro AŞ’ye bağlı istasyonlarda, riskli olduğu belirlenen 50’den fazla yürüyen merdivenin 20 tanesi, gerekli yedek parça montajları tamamlandıktan sonra yeniden hizmete açıldı. Yedek parça tedarik süreçlerinde yaşanan gecikmelere rağmen parçaların gelmeye başladığını belirten İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, Ekim ayı sonunda tüm metro istasyonlarındaki yürüyen merdiven ve asansörlerin tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla başlatılan bu bakım seferberliği, yürüyen merdiven ve asansör kazalarını tamamen önlemek amacıyla daha önce hiç yapılmamış detaylı bir onarım sürecini içeriyor. Çalışmalar, gece gündüz demeden hızla sürdürülürken, İzmir Metro AŞ bünyesindeki riskli yürüyen merdiven ve asansörler geçici olarak kullanıma kapatılmıştı. Yapılan incelemelerin ardından gerekli yedek parçalar sipariş edildi ve montajları tamamlanan merdivenler kontrollü bir şekilde yeniden hizmete sunulmaya başlandı.

Fahrettin Altay Metro İstasyonu’ndaki çalışmaları inceleyen İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, Üçyol Metro İstasyonu’nda yaşanan üzücü kazanın ardından toplam 194 yürüyen merdiven ve 84 asansörde kapsamlı bir kontrol süreci başlattıklarını söyledi. Bu süreçte 50’den fazla yürüyen merdiven ve yaklaşık 10 asansörün riskli görülerek kapatıldığını ifade eden Karakuzu, 1 Temmuz’dan itibaren yedek malzeme siparişlerinin verildiğini, ancak bazı parçaların yurt dışından gelmesi nedeniyle gecikmeler yaşandığını belirtti. Yedek parçaların teslim alınmaya başladığını söyleyen Karakuzu, peyderpey montajların yapıldığını ve şu ana kadar 20 yürüyen merdivenin kullanıma açıldığını dile getirdi.

Karakuzu, İzmir halkının güvenliği için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, kalan 30 yürüyen merdivenin onarım çalışmalarının devam ettiğini, açılmayan yalnızca dört asansör kaldığını ve bunların da 10 Ekim itibarıyla faaliyete geçeceğini açıkladı. İzmir halkının sabrının zorlandığının farkında olduklarını söyleyen Karakuzu, Ekim ayı sonunda tüm yürüyen merdiven ve asansörlerin açılmış olacağı bilgisini paylaştı. Çalışmaların sürdüğünü ve gece gündüz çalışan en az beş ekibin sahada görev yaptığını belirten Karakuzu, kalıcı ve güvenli bir çözüm için İzmir halkının yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Metro’da Yürüyen Merdiven ve Asansör Seferberliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!