1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Otoparkları Plaka Tanıma Sistemi’ne Geçiyor

İzmir Otoparkları Plaka Tanıma Sistemi’ne Geçiyor

İzmir Otoparkları Plaka Tanıma Sistemi'ne Geçiyor
İzmir Otoparkları Plaka Tanıma Sistemi'ne Geçiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş., 28 kapalı otoparkında tam otomasyonlu “Plaka Tanıma Sistemi” kuruyor. Pilot bölge olarak seçilen Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nda uygulanmaya başlanan bu proje sayesinde, araçların bekleme süresi azalacak, kağıt israfı önlenecek ve daha güvenli bir otopark hizmeti sağlanacak.

İZELMAN A.Ş. Otoparklar Müdürlüğü Bölge Şefi Doğan Atıcı, “Kültürpark Yeraltı Otoparkı’ndaki araç sayısı günlük ortalama bin 500 iken, etkinliklerin olduğu günlerde bu sayı 2 bine kadar çıkıyor. Uygulama aşamasına geçen Plaka Tanıma Sistemi, otoparka giren aracın plakasını algılayıp hangi gün, hangi saatte otoparka geldiğini kayıt altına alıyor. Ayrıca, aracın otoparkta kalma süresi de sistem tarafından kaydediliyor.

Uygulamadan önce otoparkımıza gelen vatandaş önce fiş alıyordu ve ücret ödeme süresi de ortalama 15 saniyeyi buluyordu. Sistemle birlikte hem fiş kesilmiyor hem de ücret ödeme süresi ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Dolayısıyla bekleme süresi azalıyor. Plaka Tanıma Sistemi, vatandaşlarımıza zaman tasarrufu sağlayacağı gibi kâğıt israfının da önüne geçecek. Bu sistem sayesinde daha güvenli bir otopark hizmeti de sunmuş olacağız” dedi.

İzmir Halkından Destek

İzmirliler de sistemin birçok yönden olumlu olacağı görüşünde. Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kullanan Ali Cem Ergüven, “Böyle uygulamaların yaygınlaşmasını tercih ederiz. Hem hızlı olması açısından hem de kâğıt israfını önleme açısından güzel bir uygulama” diye konuştu. Zarife Suzan Taneli isimli sürücü de uygulamayı faydalı bulduğunu dile getirerek “İklim değişikliğini konuşuyoruz. Kıt olan doğal kaynaklarımızı gereksiz harcıyoruz. Bu yüzden kâğıt israfını önlemesi açısından uygulamayı sağlıklı buluyorum. Ayrıca sistemle plakam tanınacağı için otopark önünde beklemeden içeri geçebileceğim. Otopark girişinde trafik sıkışıklığı da bu sayede önlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Güvenlik ve Kolaylık

Plaka Tanıma Sistemi sayesinde otopark fişi sorununun son bulacağını söyleyen Selma Can isimli sürücü ise şöyle konuştu: “Uygulama çok güzel. Fiş arama derdim yok. Çünkü plakam okunuyor ve ücret, fiş uzatılmadan belirlenmiş oluyor. Daha önce bir otoparkta fişi kaybettiğim için ceza almıştım. Uygulama ile kâğıt israfının da önüne geçiliyor. Ayrıca yoğunluk olduğu zamanlarda otopark önünde bekleme süremiz de kısalıyor. Bu yüzden çok faydalı. Güvenlik anlamında da otoparka kaçta girip çıktığımız kayıtlardan görülebilir. Bu uygulamanın yayılmasını isterim.”

Projenin Geleceği

İhale bedelinin yarısı “Kamuda Dijital Dönüşüm, Mali Destek Projesi” kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından karşılanan sistemin, deneme süresi sonucunda İZELMAN A.Ş.’ye ait tüm kapalı otoparklarda devreye alınması planlanıyor. Bu yenilikçi adım, İzmir’deki otopark hizmetlerini modernize etmeyi ve şehrin trafik akışını daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Otoparkları Plaka Tanıma Sistemi’ne Geçiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!