1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Zam Bekleniyor

İzmir Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Zam Bekleniyor

İzmir Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Zam Bekleniyor
İzmir Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Zam Bekleniyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir’de taksi ücretlerine Haziran ayı içinde bir fiyat düzenlemesi yapılacağını duyurdu.

Anık, maliyetlerin yükseldiğini belirterek, “Gerçekten de maliyetler yükseldi ama bunun tamamını vatandaşın sırtına yüklemeyeceğiz. Uygun bir fiyat ayarlaması yapacağız, bu da haziran ayı içerisinde olacak” dedi.İzmir’de taksi ücretleri en son Temmuz 2023’te değiştirilmişti. Yaklaşık 10 ay sonra tekrar bir fiyat ayarlaması planlanıyor ve bu kapsamda taksimetrelerde de değişiklik yapılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Celil Anık, henüz rakamların netleşmediğini belirtti. Hem vatandaşı hem de esnafı mağdur etmeyecek bir düzenleme yapılacağını vurgulayan Anık, “Şu an diğer iller müracaatlarını yaptı. Biz henüz müracaatımızı yapmadık; ancak hazırlığımız tamam. Önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesine başvurumuzu yapacağız. Eski fiyatların üzerine belli bir miktar güncelleme olacak. Ulaşım komisyonunda alternatif rakamlar tartışılacak ve ardından teknik kurallar çerçevesinde bir karar verilecek. Fiyat belirleme sürecini komisyonla birlikte yürüteceğiz” dedi.

“Tamamını Vatandaşa Yüklemeyeceğiz”

Başkan Anık, maliyetlerin yükselmesinin tüm yükünü vatandaşa yansıtmayacaklarını ifade etti. “Eskiden tarife fiyatlarını mazota göre yapıyorduk. Şimdi ise tamir, yedek parça ve sigorta giderlerine bakıyoruz. Bir araç kaskosu 40-50 bin lira, trafik sigortası 15-20 bin lira. İki şoför çalıştırıyorsanız, SGK bedelleri kişi başı 7 bin, toplamda 14 bin lira. Eğer emekli değilseniz, kendi SGK’nızla birlikte bu rakam 20 bin lirayı buluyor. Gerçekten de maliyetler yükseldi; ama maliyetler yükseldi diye bunun tamamını da vatandaşın sırtına yüklemeyeceğiz. Haziran ayı içerisinde uygun bir fiyat ayarlaması yapacağız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: EGEDE İZMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Taksi Ücretlerine Haziran Ayında Zam Bekleniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!