1. Haberler
  2. Asayiş
  3. İzmir’de 5 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasında İlk Dava Görüldü

İzmir’de 5 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasında İlk Dava Görüldü

İzmir'de 5 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasında İlk Dava Görüldü
İzmir'de 5 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasında İlk Dava Görüldü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Menderes ilçesinde, makas atarak 4’ü aynı aileden 5 kişinin ölümüne ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak (19), ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. İlk duruşmada savunmasını yapan Koçak, “Sosyal medyada beni trafik canavarı ilan ettiler. Ehliyetimi yeni aldım. Sola sinyal vererek acemice bir sollama yaptım. Makas atmadım. Çok üzgünüm. Keşke benim başıma bir şey gelseydi. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Kaza, 30 Haziran 2023 akşamı Kısık Mahallesi İzmir-Aydın kara yolunda meydana geldi. Gaziemir’den Ayrancılar yönüne giden Özcan Özer (57) yönetimindeki, 11 kişinin bulunduğu 34 DEB 698 plakalı otomobile, Yusuf İslam Koçak’ın kullandığı 35 ADF 564 plakalı hafif ticari araç çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail Akdar’ın kullandığı 09 BU 404 plakalı yolcu minibüsüyle çarpıştı. Kazada Özcan Özer, Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), Ali Alperen Özer (18) ve minibüste yolcu olan Mustafa Kemal Karaca (86) hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi.

22,5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kazanın anı bir aracın kamerasına yansıdı ve görüntülerde hafif ticari aracın hızla otomobile çarptığı, otomobilin refüjü aşıp minibüsle çarpıştığı görüldü. Kazadan sonra kaçan Yusuf İslam Koçak, yakalanıp gözaltına alındı ve sorgusunda önündeki bir aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini belirtti. Tutuklanan Koçak, ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

“Beni Trafik Canavarı İlan Ettiler”

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlayan duruşmaya tutuklu sanık Koçak, ölenlerin yakınları, kazada yaralananlar ve taraf avukatları katıldı. Koçak savunmasında, “Sosyal medyada beni trafik canavarı ilan ettiler. Ehliyetimi yeni aldım. Sola sinyal vererek acemice bir sollama yaptım. Makas atmadım. Çok üzgünüm. Keşke benim başıma bir şey gelseydi. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“Tecrübesizliğinin Kurbanı Olmuştur”

Sanık avukatı, “Müvekkilimin kusuru var. Ancak kazanın bilinçli taksirle olmadığını düşünüyoruz. Sola sinyal verip, sollama yapmıştır. Devamında sağ şeride geçen araç bariyere çarpıp savrulmuştur. Neticesinde ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Makas atmamıştır. Tecrübesizliğinin kurbanı olmuştur. Bu arada 34 DEB 698 plakalı otomobilde 11 kişi vardı. Keşif yapılmasını ve diğer sürücülerin kusur oranının tespitini talep ediyoruz. Müvekkilimin iyi hali ortadadır. Adli kontrolle tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

“Görüntü Kaydı Makas Attığını Ortaya Koymaktadır”

Ölenlerin yakınları ve yaralıların avukatları ise “Sanık kendini suçtan sıyırmaya yönelik savunma yapmaktadır. Görüntü kaydı makas attığını ortaya koymaktadır. Kamera kaydı olmasaydı, sanık teslim olmazdı. Hız, makas ve kaçma var. Tüm bunlar sanığın kazayı olası kastla gerçekleştirdiğini ortaya koyar. En ağır cezanın verilmesini talep ediyoruz. Tutukluluğunun devamına karar verilmesini istiyoruz. Şikayetçiyiz” dedi.

Mahkeme heyeti, 10 dakika ara verip, sanığın tutukluluğunun devamına, keşif talebinin reddine, ancak Trafik İhtisas Dairesi’nin kusur durumu raporunun mahkemeye sunulmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de 5 Kişinin Öldüğü Trafik Kazasında İlk Dava Görüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!