1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Atık Su Kanallarında Büyük Temizlik

İzmir’de Atık Su Kanallarında Büyük Temizlik

İzmir’de Atık Su Kanallarında Büyük Temizlik
İzmir’de Atık Su Kanallarında Büyük Temizlik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle oluşan koku sorunlarını ve kış aylarında aşırı yağışların neden olabileceği su taşkınlarını önlemek amacıyla metropol ilçelerdeki atık su kanallarının bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Mart ayından bu yana yürütülen bu çalışmalar sonucunda, 75 gün içerisinde 7 bin metreküp tortu toplandı.İZSU ekipleri, özellikle Konak, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli ve Bornova ilçelerinde yoğun mesai harcıyor. 2025 yılı Haziran ayına kadar devam etmesi planlanan program kapsamında, toplamda 49 bin 150 metreküp çamur ve balçığın toplanması hedefleniyor.

Güney bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Harita Teknikeri Umut Özdemir, bu bölgelerde 24 bin 150 metreküp tortu temizlemeyi planladıklarını belirtti. Özdemir, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Güzelbahçe deniz çıkışları, Narlıdere ve Halkapınar Metro Aktarma İstasyonu gibi kritik bölgelerde şimdiye kadar 4 bin 500 metreküp tortu çıkarıldığını ifade etti. Kemeraltı, Basmane Meydanı, Gaziler Caddesi, Mehmetçik Bulvarı, Fahrettin Altay Meydanı ve Gaziemir gibi yoğun bölgelerde de çalışmalar devam ediyor.

Özdemir, kanal temizliğinde sık karşılaşılan geri dönüşümü zor atıklara da dikkat çekti. Islak mendil, peçete, kağıt ve hatta halı gibi maddelerin kanal ızgaralarına atılmaması gerektiğini vurguladı. Bu tür atıkların yaz aylarında kokuya sebep olduğunu ve çevre ile insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. İZSU’nun bu çalışmaları, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir İzmir hedefine ulaşmada büyük önem taşıyor.

Kuzey bölgesinde ise İnşaat Yüksek Mühendisi Cemre Ateşli Atgın, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Çiğli ilçelerindeki temizlik çalışmalarını aktardı. Bu bölgelerde 25 bin metreküp tortunun çıkarılması planlanıyor ve şu ana kadar 2 bin 500 metreküp malzeme temizlendi. Atgın, ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Atık Su Kanallarında Büyük Temizlik
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!