1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümü Üzerine Soruşturma Sürüyor

İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümü Üzerine Soruşturma Sürüyor

featured
İzmir'de Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümü Üzerine Soruşturma Sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ölümüyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma devam ediyor. Bilirkişi ön raporuna göre, olayda sorumluluğu bulunan 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. Elektrik kaçağına neden olan mazgaldaki kablolar 50 santimetre daha aşağıya alınarak üzeri kapatıldı, bölgeye tekrar elektrik verilerek yol trafiğe açıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından 12 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında İzmir’de gök gürültülü sağanak başladı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok cadde ve sokak suyla doldu, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı.

Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satıcısı ve amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılarak yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine elektrik şirketi yetkilileri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Deniz ve Öktemay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öktemay’ın cenazesi Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda, Deniz’in cenazesi ise Osmaniye’de toprağa verildi.

Olay yerindeki mazgaldan 9 Ocak’ta duman çıktığına dair güvenlik kamerası görüntüleri bulundu. Çevredeki esnafın durumu o tarihte yetkililere ilettiği bildirildi.

İzmir’de iki kişinin ölümüne yol açan kazanın ardından yapılan incelemeler sonrasında, belediye ve elektrik firması yetkilileri sorunu çözmek için çalışmalar başlattı. Kablolar 50 santimetre daha aşağıya alındı ve üzeri kapatıldıktan sonra bölgeye tekrar elektrik verilerek yol trafiğe açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, aydınlatma tesisatının olay saatinde enerjisiz olduğunu ve kaçak akım koruma röleleri ile korunduğunu belirtti. Ayrıca belediyeye ait elektrik hatlarında bakım-onarım çalışması yapıldığı ve bölge esnafının yetkili kuruma defalarca bildirim yaptığı ifade edildi. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yaptığı teknik incelemede, olayın gerçekleştiği sokakta izolasyon hatası olduğu ve bu nedenle iki yurttaşın hayatını kaybettiği belirtildi.

GDZ Elektrik’ten Açıklama

GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi, son 6 ay içinde kurumlarına herhangi bir şikayet kaydı olmadığını belirtti. 9 Ocak’ta farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydının alındığı ve sorunun çözüldüğü ifade edildi. Ayrıca, altyapı çalışmaları sırasında elektrik kablolarının konumunun değiştirildiği ve bu çalışmalardan kurumlarına bilgi verilmediği vurgulandı. Elektrik kablolarının mevzuatlara uygun şekilde döşendiği ancak çalışmalar sırasında zarar gördüğü tespit edildi.

Kurumlar, olayın nedenlerinin en kısa sürede tespit edilmesi ve benzer kazaların önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi.

Kaynak: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümü Üzerine Soruşturma Sürüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!