1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Fabrikaya Sığınan Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında

İzmir’de Fabrikaya Sığınan Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında

İzmir'de Fabrikaya Sığınan Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında
İzmir'de Fabrikaya Sığınan Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya sığınan yaralı kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi altına alındı. Yapılan incelemelerde sol ön ayağından ateşli silahla vurulmuş ve ayağında kırıklar tespit edilen geyiğin ortopedi operasyonu planlanıyor.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaralı halde bulunan kızıl geyik, Doğal Yaşam Parkı’nda veteriner hekimler tarafından kontrol altına alındı. Veterinerlerin röntgen taramaları sonucunda geyiğin ayağında ciddi bir kırık ve çok sayıda saçma olduğu anlaşıldı. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu yarayla doğada yaşamını sürdürdüğü tahmin edilen geyiğin önümüzdeki hafta zorlu bir ortopedi operasyonu geçireceği açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, “Geyik bize ulaştırıldıktan hemen sonra anesteziye aldık ve detaylı bir inceleme başlattık. Sol ön ayağında büyük kırıklar ve ateşli silahla yaralanmaya bağlı saçmalar tespit ettik. Kemiğin anormal şekilde geliştiğini ve tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar oluştuğunu fark ettik. Hayvanın tedavisinde başarılı olursak, onu doğal yaşamına geri kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yaralı geyik, 7 Ekim’de Kemalpaşa’da bir fabrikanın içine sığınmış ve ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından kurtarılmıştı. İlk etapta bir barınağa götürülen geyik, daha sonra tedavi edilmesi amacıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı’na nakledildi. Hayvanın doğal yaşamına dönebilmesi için ekipler operasyon ve rehabilitasyon sürecine odaklanmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Fabrikaya Sığınan Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!