1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de İnciraltı Sahilinde Kaçak Yapılar Yıkılıyor

İzmir’de İnciraltı Sahilinde Kaçak Yapılar Yıkılıyor

İzmir’de İnciraltı Sahilinde Kaçak Yapılar Yıkılıyor
İzmir’de İnciraltı Sahilinde Kaçak Yapılar Yıkılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Balçova İnciraltı sahilinde izinsiz olarak inşa edilen iskele, baraka ve kulübelerin yıkımına başladı. Çevre kirliliği ve gıda güvenliği ihlalleri nedeniyle şikayet konusu olan bu 15 kaçak yapı, ekiplerin müdahalesiyle sahilden kaldırılıyor.

Kaçak Yapılara Yıkım Kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, sahilde uyarılara rağmen kaldırılmayan izinsiz iskeleler, barakalar ve ticari amaçla kullanılan yapılar için harekete geçti. 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na aykırı olduğu tespit edilen bu yapılar için yıkım kararı alınarak çalışmalar başlatıldı. Deniz içine yerleştirilen bazı yapılar ve kullanılmayan tekneler üzerindeki kaçak yapılar, Büyükşehir ekipleri tarafından sahilden temizleniyor.

Görüntü Kirliliğine Karşı Kararlı Adımlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre ve İmar Zabıtası Şube Müdürü Fuat Dönmez, İnciraltı sahilinde görüntü ve çevre kirliliği yaratan, hijyen standartlarına uymayan izinsiz yapıların kaldırılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve CİMER’e gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçtiklerini belirten Dönmez, gerekli uyarıların yapıldığını ve süresi dolan izinsiz yapıların yıkıldığını ifade etti.

Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen yıkım çalışmalarında kepçeler kullanılarak yapıların sökülmesi ve denizden çıkarılması sağlanıyor. Toplanan atıklar ise belediye tarafından imha edilmek üzere toplanıyor. Ekipler, sahili kısa sürede temizleyerek alanı eski haline döndürmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de İnciraltı Sahilinde Kaçak Yapılar Yıkılıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!