1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Karavan Sorunu İçin Düğmeye Basıldı

İzmir’de Karavan Sorunu İçin Düğmeye Basıldı

İzmir'de Karavan Sorunu İçin Düğmeye Basıldı
İzmir'de Karavan Sorunu İçin Düğmeye Basıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karavanların park yeri sorununu çözmek ve karavan sahiplerine güvenli, konforlu bir konaklama sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İnciraltı ve Karşıyaka’da toplamda 433 karavan tahliye edildi, yeni karavan park alanlarının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 30 ilçe belediyesinin zabıta müdürleri ile iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun 6. toplantısını Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, şehir düzenini sağlama konusunda önemli veriler paylaşıldı ve zabıta teşkilatlarının koordinasyonunu artırmak için yol haritası belirlendi. Toplantıda, kentteki karavan konusu da gündeme geldi. İnciraltı’nda 259, Karşıyaka’da 174 olmak üzere toplam 433 karavanın tahliye edildiği açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, belediyenin ilgili birimlerinin yeni karavan park alanları belirlemek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Sokaklar bizden çok iş bekliyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, zabıta teşkilatının üstlendiği zor görevlerin önemine vurgu yaptı. Nurlu, “O kadar zor görevler yapıyorsunuz ki bu kadar büyük bir yükün altında olduğunuzu, bu işin içine girince daha iyi anladım. Zabıta, aslında sokakta düzeni sağlayan büyük bir güç. Ticaretle ilgili birtakım işleri düzenlemek, onları kontrol altına almak, beraberinde emniyeti de sağlamak, kolay bir iş değil. Siz, insanların ekmek teknelerinin denetimini yapıyorsunuz. Bunları da kendi iletişim kabiliyetiniz ve kendi bilginizle yapmak zorundasınız. Bu, herkesin yapabileceği bir iş değil. Zor, önemli ve olmadığında eksikliği bir o kadar hissedilen bir görev. Bu açıdan bakınca ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta teşkilatlarının bir arada olması bizim için çok kıymetli. Koordinasyon ve iyi işler yapmak adına iletişim halinde olmak çok önemli. Sokaklar bizden çok iş bekliyor. Yetkimizi, mevzuatı ve görevlerimizi de bilerek el ele hep birlikte kazasız belasız güçlü ve güzel günler diliyorum” dedi.

Ortak akıl vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, “Zabıta teşkilatımızın çalışmalarını İzmir özelinde tek çatı altında incelemek ve geliştirmek üzere, ortak akıl ve tecrübenin ışığında yetki ve sorumluluk alanlarımızda yürüttüğümüz faaliyetleri geliştirmek adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Zabıta Koordinasyon Kurulu, zabıta hizmetlerini düzenlemek, izlemek, geliştirmek ve koordine etmek üzere kurulmuştur” dedi. Daca, ayrıca İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’na bağlı Kent Yaşam Komisyonu, Eğitim, Rehberlik ve Yayın Komisyonu, Mevzuat ve Hukuk Komisyonu ile Çevre Komisyonu’nun çalışma alanlarını aktardı.

“Yılın ilk 5 ayında 4 bin 747 cezai işlem uygulandı”

Açılış konuşmalarının ardından şube müdürleri tarafından sunumlar yapıldı. Zabıta Denetim Şube Müdürü Erol Tilki, işgal, uygunsuz afiş ve ilan ile dilencilik yapanlara yönelik uygulamalara ilişkin yaptığı sunumda, 2023 yılında 58 bin 931, 2024 yılının ilk 5 ayında ise 30 bin 815 işletmenin denetlendiğini kaydetti. Tilki, 2023 yılında 7 bin 924 adet ceza işlemi uygulandığını ve 2024 yılının ilk 5 ayında 4 bin 747 adet cezai işlem uygulandığını belirtti. 2023 yılında seyyar satıcılara yönelik operasyon sayısının 6 bin 693 olduğunu, 2024 yılının ilk 5 ayında bu sayının 4 bin 48’e ulaştığını söyledi. Ayrıca, 2024 yılında faaliyetten men edilen seyyar satıcı sayısının 4 bin 106 olduğunu açıkladı. İzmir genelindeki cadde, meydan, metro girişleri ve cami önlerinde dilencilik yapan kişilere yönelik uygulamaların devam ettiğini belirtti. İkinci el eşya satışı yapanlara yönelik de denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Toplam 677 hurda araç çekildi

Hurda araçlar ve karavanlara ilişkin sunum yapan Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, “Zabıta Daire Başkanlığımız, kent genelinde trafik akışını engelleyen, özellikle okul çevrelerinde güvenlik ve görüntü kirliliğine neden olan araçlar için Menemen’deki Hurda Araç Merkezi’mize emniyet trafik birimleri ile birlikte çekim işlemi yapıyor. Merkezimiz, Türkiye’de tektir. Hurda araçlar 6 ay içinde sahipleri tarafından teslim alınmadığı takdirde Emniyet Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü işbirliğinde satış ve makine kimya endüstrisine devir işlemleri yapılıyor. Böylece ekonomiye geri kazandırılarak çevreye katkı sağlanmış olunuyor” dedi. Toprakdeviren, hurda araç denetimlerinde il genelinde 677 hurda aracın toplandığını açıkladı.

“Karavanların yüzde 70’i plakasız çekme karavan”

Karavan denetimleri kapsamında özellikle İnciraltı ve Bostanlı bölgelerinde son yıllarda yapılan çalışmaların önemine değinen Toprakdeviren, “Karavanların tahliye edilmesi hususunda tebligatlara başlamıştık. Bu kapsamda İnciraltı’nda 259 karavan tahliye edilirken, Karşıyaka’da ise 174 karavan tahliye edildi” dedi. İzmir genelinde 3 bin 829 karavan tespit edildiğini, ancak Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı bölgelerinde plakalı karavan sayısının az olduğunu belirtti. “3 bin 829 karavanın yüzde 70’i çekme karavan ve 750 kilonun altında plakasız karavanlar. Çekme karavanlar yasal olarak kaldırılamıyor” bilgisini verdi.

Çevre İmar Zabıtası’ndan 9 bin 613 denetim

Çevre denetimlerine ilişkin sunum yapan Çevre İmar Zabıtası Şubesi Müdürü Fuat Dönmez, “Ekiplerimizle çevremizi kirleten, atıkları çevreye gelişigüzel bırakan kişilerle ilgili denetimler yapıyoruz. Sizlerle koordinasyon halinde bu denetimlerin devam etmesini sağlıyoruz. Ayrıca esnafımız uyarılarak atıkların lisanslı geri dönüşüm firmalarına verilmesinin sağlanması konusunda da ilçelerimizden destek bekliyoruz. Hafriyat ve moloz atıklarına ilişkin denetimlerimiz de sürüyor. Kaçak dökümlere yönelik caydırıcı önlemlerin alınmasını sağlıyoruz. Çevre İmar Zabıtası olarak yapılan denetimlerde 9 bin 613 denetim gerçekleştirdik. 841 bin lira cezai işlem uygulandı. Atıklarını yakarak bertaraf edenlerle ilgili de 49 bin 700 lira cezai işlem uygulandı” dedi. Toplantı sonunda, İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’na bağlı komisyonların üyeleri güncellendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Karavan Sorunu İçin Düğmeye Basıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!