1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İzmirliler Nuri İyem’in Muhteşem Eserleriyle Buluştu

İzmirliler Nuri İyem’in Muhteşem Eserleriyle Buluştu

İzmirliler Nuri İyem'in Muhteşem Eserleriyle Buluştu
İzmirliler Nuri İyem'in Muhteşem Eserleriyle Buluştu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde 93. kez “teknoloji” temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, onur konuğu kent İstanbul sanat dolu bir etkinlik sundu. Modern sanat tarihinde özgün tarzı ve zengin konu çeşitliliğiyle tanınan ressam Nuri İyem’in eserleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Solo Botter: Nuri İyem” sergisiyle Pakistan Pavyonu’nda sanatseverlerle buluştu.

93. kez “teknoloji” temasıyla kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) onur konuğu olan İstanbul, standında kültürel mirasını, gastronomisini ve yenilikçi teknolojik girişimlerini sergileyerek ziyaretçilere zengin bir deneyim sunarken, sanatı da İzmirlilerle buluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi, İstanbul’daki Casa Botter’den sonra İzmir’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda sergilenen ve sanatçının farklı dönemlerinden karakteristik eserlerini içeren bu özel seçki, 9 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

İstanbul’dan İzmir’e Yolculuk

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 29 eserden oluşan serginin küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu, asistan küratörlüğünü ise İrem Büşra Coşkun üstlendi. Toplumsal gerçekçi akımın öncü isimlerinden olan Nuri İyem’in, ikonik kadın portreleri ve ışıkla zenginleşen romantik manzaraları, izleyicileri etkiledi. İyem’in resim tekniğindeki özgünlük ve zengin konu çeşitliliği, onu modern sanat tarihinde ayrıcalıklı bir yere taşıyor.

    Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda Ziyaretçilerini Bekliyor

    İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, İstanbul’un standı kültürel miras, gastronomi ve yenilikçi teknoloji girişimleriyle ziyaretçileri ağırlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi standının yanında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi standı; İBB Miras, İBB Kültür ve Visit İstanbul markalarıyla öne çıkıyor. İBB Miras, İstanbul’daki terk edilmiş kültür varlıklarını restore ederek geleceğe kazandırıyor, İBB Kültür ise etkinlik takvimiyle bu mekanları yeniden canlandırıyor. Visit İstanbul ise şehri ziyaretçilere çok yönlü bir deneyimle tanıtıyor.

    0
    mutlu
    Mutlu
    0
    _zg_n
    Üzgün
    0
    sinirli
    Sinirli
    0
    _a_rm_
    Şaşırmış
    0
    vir_sl_
    Virüslü
    İzmirliler Nuri İyem’in Muhteşem Eserleriyle Buluştu
    Yorum Yap

    Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

    Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Giriş Yap

    Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!