1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atanlara Yeni Ceza Uygulaması

Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atanlara Yeni Ceza Uygulaması

Karşıyaka'da Çöpünü Sokağa Atanlara Yeni Ceza Uygulaması
Karşıyaka'da Çöpünü Sokağa Atanlara Yeni Ceza Uygulaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Hedef Tertemiz Karşıyaka” sloganıyla yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde büyük bir temizlik kampanyası başlattı ve kısa sürede halkın dikkatini çekmeyi başardı. Belediye, çevre kirliliğini önlemek amacıyla yere çöp atan vatandaşlara ceza uygulaması getirme kararı aldı. Başkan Yıldız Ünsal, kampanyanın başarılı olması için muhtarlardan destek istedi ve şu açıklamada bulundu: “Karşıyaka hepimizin. Bizim temizlemekle yükümlü olduğumuz kadar, vatandaşlarımızın da temiz tutma sorumluluğu var. Çöpünü yere atan vatandaşlarımız için cezai işlem uygulayacağız.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın her ay düzenlediği ‘Muhtar Buluşmaları’nın üçüncüsü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerine taleplerini ve önerilerini iletti. Muhtarlar, bu buluşmaların oldukça verimli geçtiğini ve iletilen taleplerin hızla çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Başkan Ünsal, “Hedef Tertemiz Karşıyaka” sloganıyla başlatılan temizlik kampanyasında muhtarların da aktif olarak rol almalarını istedi. Ünsal, “Çevre ve insan sağlığı açısından çöp sorununu bitirmeye kararlıyım” dedi.

Temizlik kampanyası kapsamında belirlenen kuralların belediyenin web sitesinde yayınlandığını ifade eden Başkan Ünsal, açık hava reklam alanlarına, parklara ve çöp kutularına temizlik kurallarını içeren görseller asılacağını belirtti. Ayrıca, çöpünü çöp kutusuna değil de dışarı atan vatandaşların tespit edilmesi durumunda Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

“İş yerlerinin de uygunsuz saatlerde çöp çıkarmasını engelleyeceğiz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka hepimizin. Bizim temizlemekle yükümlü olduğumuz kadar, vatandaşlarımızın da temiz tutma sorumluluğu var. Hedef Tertemiz Karşıyaka kampanyası dahilinde hazırladığımız kuralları web sitemizde ve tüm reklam mecralarımızda yayınlıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu kurallara uymalarını ve çöplerini yere değil, çöp kutularına atmalarını istiyoruz. Çöpünü yere atan vatandaşlarımız için cezai işlem uygulayacağız. Her sokağın çöp toplama vardiyaları ve saatleri hazır. Buna uymalıyız. İş yerlerinin de uygunsuz saatlerde çöp çıkarmasını engelleyeceğiz. Kronik olarak çöp sorunu olan birkaç pilot noktada kamera uygulamasını da hayata geçirdik ve olumlu sonuçlar aldık. Bu uygulamayı yaygınlaştırabiliriz. Unutmayın, çöpler çöp kutusunun içine atılır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atanlara Yeni Ceza Uygulaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!