1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyaka’da Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor

Karşıyaka’da Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor

Karşıyaka'da Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor
Karşıyaka'da Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki yaşam kalitesini artırmak amacıyla ilk 180 günlük görev süresini kapsayan “Hızlı Eylem Planı” çerçevesinde deniz taşkınlarını önlemek için çalışmalara başladı. Karşıyaka Yelken Kulübü çevresinde düzenlemeler yapan ekipler, taşkın sorununa çözüm bulurken, aynı zamanda basketbol sahası ve oturma alanlarının bulunduğu bir sosyal yaşam alanı da oluşturdu. Yetkililer, bir sonraki çalışmanın Birinci Kordon’da yapılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Hızlı Eylem Planı” kapsamında deniz taşkınlarıyla mücadele çalışmalarına hız verdi. Karşıyaka Yelken Kulübü çevresi yeniden düzenlendi. Geçen yıl Alsancak ve Karşıyaka’yı etkileyen deniz taşkınlarının önüne geçmek için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı harekete geçti. İlk olarak Mavişehir Peynicioğlu Deresi ve çevresinde taşkınları önlemek amacıyla bordür taşlarla önlem alındı. Dere çevresi ve deniz kenarındaki bisiklet yolu boyunca set çekildi. Ayrıca, Bostanlı ve Karşıyaka Vapur iskeleleri arasında yer alan Karşıyaka Yelken Kulübü çevresinde de taşkın önleme çalışmaları tamamlandı.

Ekipler, Yelken Kulübü çevresindeki deniz taşkınlarına elverişli boş alanlarda zemin yükseltme çalışmaları yaptı. Bu alanın çevresine bir metreyi aşkın beton set çekildi ve setin üzeri oturma alanı olarak düzenlendi. Atıl alanlar değerlendirilerek Karşıyaka’ya iki yeni basketbol sahası kazandırıldı. Yükseltilen alanın caddeye bakan kısmı peyzaj çalışmaları ile estetik bir görünüm kazandı. Sahil şeridinin bütünlüğünü koruyacak peyzaj çalışmaları tamamlandığında, Karşıyaka sahili yeni bir yaşam alanına kavuşacak.

Fen İşleri Şantiye Müdürü Nihat Kurtar, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Başkanımızın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında deniz kabarması kaynaklı su taşkınlarını önlemek için çalışma başlattık. Karşıyaka Yelken Kulübü çevresi ve Peynicioğlu Deresi çevresinde çalışmalarımızı bitirdik. Birinci Kordon’da da akademisyenlerden alınan görüşler doğrultusunda çalışmalarımız başlayacak. Yelken Kulübü etrafında taşkınlara karşı 1 metre 20 santimetre yüksekliğinde beton duvar inşa ettik. Oturma alanlarıyla, peyzajıyla sahildeki bütünlüğü bozmayacak bir çalışma yaptık. İki basketbol sahası oluşturduk. Şu ana kadar yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım yapmış olduk. Alanda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımız peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!