1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları’nın Başına Getirildi

Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları’nın Başına Getirildi

Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları'nın Başına Getirildi
Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları'nın Başına Getirildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliği görevine, İzmirli sanatçı Levent Üzümcü atandı. Üzümcü, bu önemli görevi önümüzdeki üç yıl boyunca sürdürecek.

İzmir’i kültür ve sanatın öncü kentlerinden biri yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni Genel Sanat Yönetmeni olarak Levent Üzümcü’yü atadı. Bu atama, Şehir Tiyatroları’nın Türk tiyatrosuna önemli katkılar sunmuş isimlerinden oluşan Danışma Kurulu’nun önerisiyle gerçekleşti. Danışma Kurulu, başvuruları detaylı bir şekilde değerlendirip raporlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a sundu. Sonuç olarak, Başkan Tugay ve Danışma Kurulu’nun ortak kararıyla, tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün Genel Sanat Yönetmeni olarak göreve getirilmesi uygun bulundu. Üzümcü, bu görevi 3 yıl boyunca yürütecek.

Levent Üzümcü Kimdir?

1972 yılında İzmir’de doğan Levent Üzümcü, eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünde tamamladı. Mezuniyetinin ardından Bursa Devlet Tiyatrosu’nda bir yıl çalıştı ve ardından 25 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Aynı zamanda İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun kurucusudur.

Danışma Kurulu Kimlerden Oluşuyor?

Danışma Kurulu, müzisyen ve besteci Cem İdiz, tiyatro araştırmacısı ve emekli öğretim üyesi Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar, oyuncu ve akademisyen Doç. Dr. Kadir Çevik, yönetmen ve yazar Müjdat Albak, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni ve eski Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Tamer Levent, iletişim uzmanı ve yazar Zeynep Altıok Akatlı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay’dan oluşmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları’nın Başına Getirildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!