1. Haberler
  2. Genel
  3. Midilli Seferlerinde Rekor Kırıldı

Midilli Seferlerinde Rekor Kırıldı

Midilli Seferlerinde Rekor Kırıldı
Midilli Seferlerinde Rekor Kırıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz turizmini canlandırma amacıyla İZDENİZ konforuyla sürdürülen İzmir-Midilli seferlerine kapıda vize uygulamasının başlamasıyla ilgi büyük oldu. 2023 yılında toplamda 4 bin 262 Midilli bileti satılırken, bu yıl yalnızca bir ay içinde 2 bin 976 bilet satıldı. Seferler, 27 Eylül’e kadar iki gemiyle devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmini canlandırmak amacıyla İZDENİZ (İzmir Deniz İşletmeciliği A.Ş.) tarafından yürütülen “Rotamız Midilli” seferleri yeni sezonuna başladı. İlk seferini Ramazan Bayramı’nda gerçekleştiren İZDENİZ, 3 Mayıs’tan itibaren düzenli olarak seferlere başladı. Kapıda vize uygulamasıyla bu yıl ilginin arttığı İzmir-Midilli seferleri, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki kez düzenleniyor.

Bu yıl kapıda vize uygulamasının getirdiği kolaylık sayesinde seferlere olan talep de arttı. 2023 yılında toplamda 4 bin 262 bilet satılırken, bu yıl sadece Mayıs ayında 2 bin 976 bilet satıldı. Talebin bu şekilde devam etmesi durumunda, sefer sayısının iki veya üç katına çıkması bekleniyor.

2024 yaz sezonu seferleri, 27 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. İhsan Alyanak Gemisi ile başlayan seferlere, bu yıl İZDENİZ’in ikinci yüksek hızlı gemisi olan Prof. Dr. Aziz Sancar da katıldı. Sefer sayısı bu yıl yüzde 143 artırılarak toplamda 41 sefer yapılması planlanıyor. Talep doğrultusunda ek seferler de düzenlenebilecek. Seferler, her Çarşamba ve Cuma günü saat 08.30’da İzmir Alsancak Limanı’ndan hareket ediyor ve her Cuma ve Pazar günü saat 17.00’de Midilli Limanı’ndan geri dönüyor. Midilli Limanı ile İzmir Alsancak Limanı arasındaki mesafe 64 deniz mili olarak ölçülüyor.

İZDENİZ A.Ş., seyahat süresince yolcuların güvenli ve konforlu bir yolculuk yapabilmeleri için tüm önlemleri alıyor. Kapıda vize uygulaması ile seyahat edecek yolcuların, işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla İZDENİZ Satış Ofisi’nden randevu almaları gerekiyor. Kapı vizesi başvurusu yapacak yolcuların, gerekli tüm evrakları Midilli Adası’na geçiş tarihinden en geç 5 gün önce İZDENİZ Satış Ofisi’ne iletmeleri gerekiyor. Vize ücreti kişi başı 80 Euro, 0-18 yaş grubu çocuklar için ise 20 Euro olarak belirlenmiş durumda. Kapı vizesi en fazla 6 gece, 7 gün ve tek girişli olarak veriliyor, başka adalara geçiş yapılamıyor.

Sefer biletleri online olarak bilet.izdeniz.com.tr web sitesi üzerinden, İzmir Limanı’ndaki İZDENİZ bilet satış ofisinden ve web sitesinde belirtilen yetkili acentelerden satın alınabiliyor. Ayrıca, İZDOĞA TURİZM’den de bilet temin edilebiliyor. 2024 yılı bilet fiyatları, Cuma hareketli seferlerde (Cuma gidiş-Pazar dönüş) 0-7 yaş için tek yön 5 Euro, gidiş-dönüş 8 Euro, 8-18 yaş için tek yön 22,5 Euro, gidiş-dönüş 34 Euro, tam bilet için tek yön 45 Euro, gidiş-dönüş 68 Euro olarak belirlenmiş. Çarşamba hareketli seferlerde ise (Çarşamba gidiş-Cuma dönüş) 0-7 yaş için tek yön 5 Euro, gidiş-dönüş 8 Euro, 8-18 yaş için tek yön 20 Euro, gidiş-dönüş 30 Euro, tam bilet için tek yön 40 Euro, gidiş-dönüş 60 Euro olarak belirlenmiş.

İzmir-Midilli seferlerine katılmak isteyen yolcular, bilet rezervasyonu sırasında bildirmek koşuluyla bisikletleriyle de seyahat edebiliyor. İhsan Alyanak ve Prof. Dr. Aziz Sancar yolcu gemileri, her biri 10 bisikletli yolcuyu kabul edebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Midilli Seferlerinde Rekor Kırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!