1. Haberler
  2. Genel
  3. Öğrencilere Ücretsiz Çamaşırhane ve Nakliye Desteği

Öğrencilere Ücretsiz Çamaşırhane ve Nakliye Desteği

Öğrencilere Ücretsiz Çamaşırhane ve Nakliye Desteği
Öğrencilere Ücretsiz Çamaşırhane ve Nakliye Desteği
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz çamaşırhane ve nakliye hizmetleri, gençlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor. Başvuru yaparak randevu alan öğrenciler, bu hizmetlerin özellikle ekonomik zorluklar yaşanan günümüzde çok değerli olduğunu vurguluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu hizmetler, Bornova ve Çiğli’deki öğrenci çamaşırhanelerinde sunuluyor ve yakında Buca’da açılacak yeni bir çamaşırhane ile hizmet genişletilecek. Randevuyla çalışan bu çamaşırhanelerde, deterjan, yumuşatıcı ve su gibi tüm ihtiyaçlar belediye tarafından karşılanıyor. Öğrencilerin çamaşırları ücretsiz olarak yıkanıp kurutulduktan sonra teslim ediliyor. Ayrıca, öğrenciler, İzmir içinde taşınmalarında da belediyenin nakliye desteğinden faydalanabiliyor. Hem çamaşırhane hem de nakliye hizmetleri için öğrenciler, https://bizvariz.izmir.bel.tr/ adresinden randevu alabiliyor.

Tamamen ücretsiz olan bu hizmetler hakkında açıklama yapan Eğitim Destekleri Şube Müdürü Rahşan Polat, “Üniversite öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bornova ve Çiğli’deki çamaşırhanelerimizin ardından Buca’da da bir tane açmayı planlıyoruz. Aynı zamanda nakliye hizmetimizle, öğrencilerimize taşınmalarında yardımcı oluyoruz. Öğrenciler sadece randevu alarak bu hizmetlerden faydalanabilir,” dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ozan Tunar, nakliye hizmetinden faydalanarak Bornova’dan Naldöken’e taşındı. “Bir arkadaşım sayesinde bu hizmetten haberdar oldum. Başvuru yaptıktan sonra kısa sürede geri dönüş aldık. Bizden bin lira gibi bir taşınma ücreti istenmişti ama belediye bu hizmeti ücretsiz sundu. Bu para bizim için çok önemli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz,” diye konuştu.

Bornova’daki çamaşırhaneyi kullanan Biyomühendislik öğrencisi Ahmet Batuhan Güler ise, “Bu hizmet sayesinde elektrik, su ve deterjandan tasarruf edebiliyoruz. Hijyenik bir ortamda çamaşırlarımızı yıkayıp, kurutup eve dönebiliyoruz. Öğrenciler için gerçekten faydalı bir hizmet,” ifadelerini kullandı. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Yiğitcan Aytekin de bu hizmetin günlük işlerini kolaylaştırdığını belirterek, “Her şey belediye tarafından karşılanıyor, hem sohbet edip hem de çamaşırlarımızı yıkatıyoruz,” dedi. Hemşirelik Bölümü öğrencisi Güneş Keser ise yurtlardaki çamaşır makinelerinin yetersiz olduğunu belirterek, “Buradaki hizmetten çok memnunum, özellikle deterjanın ücretsiz olması öğrenciler için büyük bir avantaj,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilere Ücretsiz Çamaşırhane ve Nakliye Desteği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!