1. Haberler
  2. Genel
  3. Sokak Canları İçin 24 Saat Hizmet: Seyrek Hayvan Hastanesi

Sokak Canları İçin 24 Saat Hizmet: Seyrek Hayvan Hastanesi

Sokak Canları İçin 24 Saat Hizmet Seyrek Hayvan Hastanesi
Sokak Canları İçin 24 Saat Hizmet Seyrek Hayvan Hastanesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, sokak hayvanlarına umut oluyor. Haftanın her günü 24 saat boyunca açık olan bu hastanede, sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonu sağlanıyor. Son altı ayda, burada bin 851 sokak hayvanı tedavi edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Seyrek’te açtığı Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi, sokak hayvanlarına umut veriyor. Bir yerel yönetim tarafından ilk kez hayata geçirilen ve yoğun bakım ile yatan hasta ünitelerini içeren Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde, 7 gün 24 saat uzman veteriner hekim kadrosu ile cerrahi operasyonlar gerçekleştiriliyor. Hastanede bulunan yoğun bakım ünitesi, modern teşhis ve tedavi cihazları ve tam donanımlı laboratuvar sayesinde sokak hayvanları en ileri tedavi imkanlarına kavuşuyor.

Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip hastanede, kapalı devre gaz anestezi cihazından tam otomatik operasyon masalarına kadar her türlü donanımın bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi bulunuyor. Burada birçok karmaşık cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştiriliyor. Hastanede yer alan renkli doppler ultrason cihazı hızlı teşhis ve müdahale imkanı sunuyor. Kavitron cihazlarının bulunduğu Diş Tedavi Ünitesi ile sokak hayvanlarına ağız sağlığı hizmeti de veriliyor. Tesis içerisinde sahipsiz hayvanların barınmasına olanak sunan padokların yanı sıra Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanı da mevcut. Hastanede ayrıca kedi ve köpekler için özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde görevli Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, hayvan haklarını gözeterek, sokak hayvanlarına en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti. Sağlığına kavuşturdukları sahipsiz hayvanları yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını söyleyen Özlülerden, “Ocak sonundan bu yana çoğunluğu köpek olmak üzere bin 851 hastamızı ağırladık. Bin 85 sokak hayvanını iyileştirdik. Tüm bunların yanı sıra can dostlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşması için sahiplendirme çalışmalarını da yürütüyoruz. Hastanemiz açıldığı günden bu yana 30 hayvanı sahiplendirdik. 300’den fazla kısırlaştırma operasyonu yaptık. Ortopedi ve cerrahi olarak da 141 ameliyat gerçekleştirdik” diye konuştu.

Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin Türkiye’de bir belediyeye ait tam donanımlı tek hayvan hastanesi olduğunu vurgulayan Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, “Can dostlarımızın sağlığı da toplum sağlığı da bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla halk sağlığını ve sokakta yaşayan canlarımızın sağlığını koruyoruz. Çok sayıda sokak hayvanına ulaşıyoruz. İlçe belediyelerimize de bu anlamda destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokak Canları İçin 24 Saat Hizmet: Seyrek Hayvan Hastanesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!