1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Sound Of Europe Festivali Bostanlı’da Düzenlenecek

Sound Of Europe Festivali Bostanlı’da Düzenlenecek

Sound Of Europe Festivali Bostanlı'da Düzenlenecek
Sound Of Europe Festivali Bostanlı'da Düzenlenecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın en genç ve en enerjik müzik festivallerinden biri olan Sound of Europe Festivali, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde müzik tutkunlarını bir araya getirecek. 14 ve 15 Eylül tarihlerinde Bostanlı Seyir Terası’nda gerçekleşecek olan festivalde, Avrupa’nın yeni ve başarılı müzisyenleri Türkiye’den sanatçılarla buluşarak unutulmaz konserlere imza atacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) sağladığı “EUNIC Cluster Fund” fonuyla İzmir’e uzanan Sound of Europe Festivali, bu yıl da kültürel değişimin merkezi olmayı hedefliyor. Avrupa ve Türkiye arasında sanat ve müziğin buluşma noktası olarak görülen festival, bu yıl da halka açık ve ücretsiz bir şekilde gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, 14-15 Eylül tarihlerinde Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverlerle buluşacak.

Avrupa’nın Yükselen Yıldızları ve Türkiye’nin Usta Müzisyenleri Bir Arada

Rock, pop, caz ve reggae gibi geniş bir müzik yelpazesini kapsayan Sound of Europe Festivali, Avrupa’nın genç yeteneklerini Türkiye’deki usta müzisyenlerle buluşturacak. Festival programı boyunca, sahne alacak müzisyenler hem kendi projelerini tanıtacak hem de kültürel etkileşimin bir parçası olacak. 14 ve 15 Eylül’de düzenlenecek konserlerde konuk sanatçılar müzik atölyeleri düzenleyerek, profesyonel müzisyenlerle bir araya gelip kültürel diyalog platformu oluşturacaklar.

Kadın Gücü, Caz Büyüsü ve Yeni Sesler

Festivalin ilk günü, 14 Eylül Cumartesi, İspanyol kadın grubu “Maruja Limón”un sahne almasıyla başlayacak. Ardından, Tobias Bamborschke ve Max Bauer’in kurduğu “Isolation Berlin” sahnede olacak. Türkiye’den “Ayanbeyan” grubu ise geleneksel müzikle modern tınıları birleştirerek dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

15 Eylül Pazar günü ise Fransız sanatçı Ysé, Sudan asıllı Hollandalı şarkıcı Gaidaa ve Romanya’nın önde gelen caz gruplarından 7th SENSE müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca, Türkiye’den Buğra Uğur’un performansı festivale renk katacak. Festivalin her iki günü de Bostanlı Seyir Terası’nda gerçekleştirilecek konserler halka açık ve ücretsiz olacak. Kapılar ise her gün 17.00’de açılacak.

Sound Of Europe Festivalin Geçmişi ve Geleceği

Sound of Europe Festivali, ilk iki yılında İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay gibi şehirlerde düzenlenen etkinliklerde 100’den fazla yerli ve yabancı müzisyeni ağırladı. 10 binden fazla müzikseverin katıldığı bu etkinlikler, Avrupa ve Türkiye arasındaki kültürel bağları güçlendirdi. Festivalin 3. yılında ise Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplamda 25’ten fazla konser, 50’den fazla sanatçı ve müzik grubuyla buluşacak.

EUNIC Hakkında

EUNIC, Avrupa Birliği üye devletleri ve ortak ülkelerin kültür enstitülerini bir araya getiren uluslararası bir ağdır. 39 üyesiyle birlikte dünya genelinde 107 ülkede 139 farklı küme oluşturan bu ağ, kültürel projeler ve işbirlikleri ile Avrupa’nın kültürel bağlarını güçlendirmeyi amaçlar. Türkiye’deki EUNIC kümesi ise 2012 yılından beri Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösteriyor ve Avrupa-Türkiye kültürel ilişkilerini geliştirmek adına çeşitli ortak projelere imza atıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sound Of Europe Festivali Bostanlı’da Düzenlenecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!