1. Haberler
  2. Blog
  3. Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalarıyla!

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalarıyla!

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir
Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde en çok kullandığımız eşyalarımızdan birisi de şüphesiz telefonlarımızdır. Günün her saatinde her ortamında elimizde olan telefonların hem hijyen hem de kullanışlılık açısından temizliği de son derece önemli bir konudur. Peki, en doğru şekilde telefon kılıfı nasıl temizlenir biliyor musunuz? Merak etmeyin en iyi temizleme yöntemlerini sizler için derledik.

Sadece hijyen amaçlı değil soyulan veya sararan şeffaf telefon kılıflarını temizlemek için de onarıcı çözümleri inceledik. Ayrıca telefonunuzu evde kolay bir şekilde temizlemek için sirke, diş macunu, sabun gibi yöntemleri de birbiriyle karşılaştırdık. İşte, hem mikroplardan arınmak hem de kirlenen telefon kılıfını temizlemenin püf noktaları…

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefonlarımız gün içerisinde en çok elimizde tuttuğumuz hemen hemen her anımızda yanımızda olan eşyalarımızdan birisidir. Durum böyle olunca da gün içerisinde en çok bakteriyi de telefonlarımızın üzerinde biriktiriyoruz. Neredeyse hemen herkesin de telefonlarını kılıflı olarak kullandığını da düşünürsek işte tüm mikroplar bu kapların üzerinde birikiyor.

Telefon kılıflarımız yalnızca görünmez mikropları biriktirmekle de kalmıyor kir ve lekeleri de üzerinde topluyor. Bu kirleri geçici olarak temizlesek bile zaman içerisinde sararan telefon kılıflarını temizlemek için daha etkili çözümler bulmak gerekiyor. İşte telefon kılıfını temizlemenin başlıca yolları ise şunlardır;

  • Sirke ile temizleme
  • Diş macunu ile temizleme
  • Sabunlu su ile temizleme
  • Aseton ile temizleme
  • Islak mendil ile temizleme

Bu yöntemlere ek olarak birçok temizleyici özelliği olan malzemeyle telefon kılıflarınızı temizleyebilirsiniz. Ancak bu seçenekler hem etkili hem en yaygın hem de zarar verme riski en düşük yöntemlerdir. Bu yöntemlerin detayları ise şu şekildedir;

Sirke İle Temizleme

Sirke ile temizleme yöntemi en etkili yöntemler arasındadır. Bu yöntemin birkaç çeşidi vardır; sirkeli su ile temizleme, sirke ile temizleme ve en etkilisi olarak da sirke karbonat karışımıyla temizleme. Bu yöntemlerden birisini tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken telefon kabınızın malzemesidir. Deri vb. kılıflarda karbonat karışımı yerine sirkeli su çok daha az deforme oluşturacaktır.

Diş Macunu İle Temizleme

Diş macunu ile telefon kılıfı temizleme yaygın kullanılan seçenekler arasındadır. Diş macunlarının içindeki etken maddeler hem kılıflarınıza zarar vermeyecek şekilde üretilmiştir hem de temizleme etkisi yüksektir. Bu sebeple diş macunu ve kullanmadığınız bir diş fırçası ile ovalayarak telefon kabınızdaki kir ve lekelerden kurtarabilirsiniz.

Sabunlu Su İle Temizleme

Sabunlu su ile telefon kılıfını temizleme en yaygın ve etkili yöntemlerden birisidir. Ayrıca bulaşık deterjanı ile telefon kabınızı da temizlemek sabun ile aynı etkiyi gösterecektir. Yumuşak bir sünger veya mikrofiber bez yardımıyla sabuncu su ile telefon kabınızı yavaşça ovalayarak temizleyebilirsiniz. Telefon kılıfındaki materyale en az zarar verecek yöntem bu olduğu için çoğu kılıf çeşidinde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Aseton İle Temizleme

Aseton ile telefon kaplarınızı temizlemek etkisi en yüksek seçeneklerden birisidir. Ancak aseton, kimyasal yapısı gereği telefon kaplarınız üzerindeki baskıları çıkarabilir, renkleri deforme edebilir veya deri vb. malzemelerin dokusunu bozabilir. Bu sebeple asetonla temizlemek için şeffaf kılıflar veya silikon ve baskısız kılıfları tercih etmelisiniz. Temizleme işleminde de bir pamuk veya bez yardımıyla yavaşla ovalayarak işlem yapmalısınız.

Islak Mendil İle Temizleme

Islak mendil ile telefon kılıfı temizleme, temizleyici etkisi belki de en az ama en pratik yöntemlerden birisidir. Tek seferde büyük bir etkisini göremeyebilirsiniz ancak alkol bazlı veya kolonyalı ıslak mendiller ile düzenli temizleme sağlayarak kir ve lekelerden koruyabilirsiniz. Ayrıca içerisindeki sabun, kolonya vb. maddeler olan ıslak mendiller ile düzenli temizlik yaparak telefon kabınızın üzerindeki mikroplardan da arındırabilirsiniz.

Kirlenen Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Kirlenen telefon kılıflarınızı temizlemek için kullanılan yöntemler sirke, diş macunu, sabunlu su, aseton, ıslak mendil, kolonya, duru su vb. seçeneklerdir. Kirlenen telefon kaplarınızı temizlemek için en önemli husus, telefon kılıfınızın silikon, sert plastik, deri, metal vb. materyalidir. Çünkü kullanacağınız temizlik malzemesi kılıfınızı temizlerken deforme ederek zarar verebilir. Yazımızdaki temizleme ürünlerinin detaylarını okuyarak siz de en doğru şekilde telefon kılıfı temizleyebilirsiniz.

Renkli Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Renkli Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Renkli silikon kılıflarını temizlemek için boya rengi baskısının kalitesi son derece önemlidir. Çünkü sirke karbonat, alkol bazlı temizleyiciler telefonunuzun rengini olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple önce diş macunu, sabunlu su, sirkeli su gibi daha hafif etkideki yöntemleri denemelisiniz.

Soyulan Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Soyulan telefon kılıfı temizlemek için oldukça hassas davranmalısınız. Çünkü deforme olan yüzeyi temizleme işlemi esnasında daha çok zarar vererek yıprandırabilirsiniz. Soyulan telefon kılıflarına aseton, alkol bazlı ıslak mendiller vb. kimyasal temizleyicileri kesinlikle sürmemelisiniz. Olabildiğince bastırmadan su bazlı temizleyiciler, sirkeli su, sabunlu su vb. yöntemleri kullanmalısınız.

Sararan Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Sararan şeffaf telefon kılıflarınızı temizlerken birden fazla işlem yaparak sararmaların etkilerinden kurtulabilirsiniz. İlk olarak sararan telefon kabınızı duru suyla veya az miktarda eklenen sabun ile hafifçe ovalayarak temizleyin. Bu işlemden sonra daha etkili ikinci adım için sirke ve karbonatlı temizleme adımına geçebilirsiniz.

İkinci adımda sirkenin içine karbonat dökerek macun kıvamına getirecek bir karışım hazırlayın. Oluşturduğunuz karışımı kılıfınızın sararan yerlerine bir diş fırçası yardımıyla iyice ovalayarak uygulayın. Bu işlemi iyice uyguladıktan sonra da duru su ile bol bol yıkayın. Bu sayede telefon kabınızdaki sararmadan çok büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

Öneri Yazı: Punch Yaparak Para Kazanma

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon kılıfları günümüzde çeşit çeşit materyallerden, her renkte ve her türlü aksesuarla zenginleştirilerek üretilmektedir. Deri telefon kapları ise şıklığı, ağır duruşu ve görünümü itibariyle birçok kişi tarafından tercih sebebidir. Ancak tercih edilen deri telefon kılıfları zaman içerisinde kirlenme veya lekeleri üzerinde tutma gibi olumsuz etkileri gösterebilir. Ayrıca temizliği daha zor olduğu için de daha çok mikrobu üzerinde barındıracaktır.

İşte bu durumda siz de deri telefon kılıfınızı temizlemek için aseton, kolonya, parfümlü temizleyiciler vb. kimyasal temizlik ürünlerini kullanmamalısınız. Çünkü suni veya gerçek deri ne olursa olsun kimyasal ürünlerle temas ettiğinde tepkimeye girecek ve deforme olacaktır. İşte bu durumda siz de deri telefon kabınızı sabunlu su ile, sirke ile veya duru su ile yavaşça ovalayarak temizleyebilirsiniz.

Eğer siz de bu yöntemlerden birisinden sonuç aldıysanız yada okuyucuların farklı yöntemler öğrenmesini istiyorsanız telefon kılıfı nasıl temizlenir bize yorumlar bölümünden anlatabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalarıyla!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!