1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Tugay’dan Çin İle İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Mesajı

Tugay’dan Çin İle İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Mesajı

Tugay'dan Çin İle İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Mesajı
Tugay'dan Çin İle İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Mesajı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Harbin kentinden gelen Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Sun Zhe ve beraberindeki heyeti makamında misafir etti. Görüşmede, özellikle teknoloji ve yapay zeka alanlarında iki şehir arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği olanakları ele alındı. Başkan Tugay, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bu görüşmeyi şehirlerimiz arasında kurulacak dostluğun başlangıcı olarak kabul edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Harbin kentinden Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Sun Zhe ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette, Harbin Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi üyeleri ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve diğer bürokratlar da yer aldı. Görüşmenin ana gündeminde İzmir ve Harbin arasında kurulabilecek iş birliği olanakları, özellikle teknoloji, yapay zeka, bilişim ve yazılım konuları ön plana çıktı.

“Dostluğun başlangıcı olarak kabul edebiliriz”

Başkan Tugay, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iki şehir arasındaki iş birliğini derinleştirme arzusunu dile getirdi. Tugay, “Yakın ilişkiler kurmak, derin tanışıklıklar içinde bulunmak ve ortak etkinlikler düzenlemek bizim için büyük bir memnuniyet olur. Bu konularda karşılıklı planlamalar yapabiliriz. Harbin’de düzenlenen kar ve buz festivaline katılabiliriz. Ayrıca spor etkinlikleri, müzik organizasyonları ve üniversite öğrencileri arasında değişim programları üzerinde de iş birliği yapabiliriz. Öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri çok faydalı olacaktır ve bunu doğru bölümleri seçerek gerçekleştirebiliriz. Çin’in teknoloji, yapay zeka, bilişim ve yazılım alanlarında ne kadar ileri olduğunu biliyoruz. Bu alanlarda gerçekleştirilecek ziyaretler, öğrencilere sadece bir gezi olmanın ötesinde büyük katkılar sağlayacaktır. Bu görüşmeyi, şehirlerimiz arasındaki dostluğun başlangıcı olarak kabul edebiliriz” ifadelerini kullandı. Tugay ayrıca, Harbin’de düzenlenen ihracat fuarına katılarak İzmir’in ürünlerini tanıtma önerisini de dile getirdi.

“Yeni ilişkiler kurabilirsek çok mutlu oluruz”

Harbin Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Sun Zhe ise İzmir’de tarihi binaların korunması konusunda yapılan çalışmaları incelemek istediklerini belirtti. Sun Zhe, Ocak ayında Harbin’de düzenlenecek olan kar ve buz festivaline Başkan Tugay’ı davet ederek, “Sizlerle yeni ilişkiler kurabilirsek çok mutlu oluruz. Eğitim ve kültür alanlarında birlikte programlar yapmayı çok isteriz. Bir senfoni orkestramız var, İzmir ile müzik organizasyonları gerçekleştirebiliriz. Sporla ilgili ortak etkinlikler, örneğin bir maraton düzenlemek de bizim için heyecan verici olur” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tugay’dan Çin İle İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Mesajı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!