1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. Üniversite Öğrencileri İçin Yeni Express Hatları Başlıyor!

Üniversite Öğrencileri İçin Yeni Express Hatları Başlıyor!

Üniversite Öğrencileri İçin Yeni Express Hatları Başlıyor!
Üniversite Öğrencileri İçin Yeni Express Hatları Başlıyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve öğrenci yurtları arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla beş yeni ekspres hattı hizmete alıyor. Yeni hatlar, 23 Ekim Çarşamba günü itibarıyla devreye girecek.

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İzmir’deki üniversitelerde okuyan öğrenci sayısında artış yaşanırken, ESHOT, üniversite kampüsleri ile yurtlar arasındaki ulaşımı hızlandırmak için önemli adımlar atıyor. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerinde bulunan öğrenci yurtları ile üniversiteler arasında daha pratik ve hızlı ulaşım sağlamak için beş yeni ekspres hat oluşturuluyor.

Yeni hatlar ve güzergâhları:

  • 207 – Bayraklı KYK Kız Yurdu – Katip Çelebi Üniversitesi Ekspres Hattı: Bayraklı’daki KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndan Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi’ne doğrudan ulaşım sağlayacak bu hat, 24 kilometre uzunluğunda olup, öğrencilerin kampüse aktarmasız ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını mümkün kılacak.
  • 208 – Bornova Metro – Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekspres Hattı: Ege Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne gitmek isteyen öğrenciler, Bornova Metro Aktarma Merkezi’nden aktarmasız olarak bu hattı kullanarak kısa sürede varış noktasına ulaşabilecek.
  • 413 – Ahmet Yesevi Yurdu – DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Ekspres Hattı: Buca’daki KYK Ahmet Yesevi Yurdu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi arasında sekiz kilometre uzunluğunda bir hattır. Bu hat, öğrencilere hızlı ve direkt ulaşım imkânı sunacak.
  • 212 – Bostanlı İskelesi – Bornova Metro Ekspres Hattı: Bu hat, Bostanlı İskelesi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi arasında hizmet verecek. Karşıyaka’dan Ege Üniversitesi Kampüsü’ne gitmek isteyen öğrenciler için hızlı ve aktarmasız bir ulaşım sağlayacak.
  • 213 – Bostanlı İskelesi – Tınaztepe Ekspres Hattı: Bu hattın güzergâhı, Bostanlı İskelesi ile DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi arasında olacak. Karşıyaka’dan gelen öğrenciler için ulaşımı kolaylaştıracak olan bu hat, Kuzey Çevre Yolu’nu kullanarak ulaşım süresini kısaltacak.

Bu yeni ekspres hatlar ile İzmir’deki üniversite öğrencilerinin kampüslerine daha hızlı, rahat ve aktarmasız bir şekilde ulaşmaları sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite Öğrencileri İçin Yeni Express Hatları Başlıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!