1. Haberler
  2. Genel
  3. Yangının Yaraları Sarılmaya Başlandı

Yangının Yaraları Sarılmaya Başlandı

Yangının Yaraları Sarılmaya Başlandı
Yangının Yaraları Sarılmaya Başlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar’daki yangında elektrik, su sistemi ve çatısı zarar gören ancak uzun süredir kaderine terk edilen Manolya Apartmanı’nda yaşamı normale döndürmek için harekete geçti. Belediye talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 41 dairede 200’den fazla kişinin yaşadığı 9 katlı apartmanda, ekipler tamirat ve onarım çalışmalarına başladı. Amaç, apartmanda yeniden güvenli ve sağlıklı bir yaşamın başlamasını sağlamak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda çıkan orman yangını sırasında çatısına sıçrayan kozalak nedeniyle zarar gören Karşıyaka Örnekköy’deki Manolya Apartmanı’nda yaşamı normale döndürmek için harekete geçti. İzmir İtfaiyesi’nin hızlı müdahalesiyle yangın apartmana tamamen yayılmadan söndürülse de, 9 katlı apartmanın elektrik, su ve asansör sistemi hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

41 daireden oluşan apartmanda evlerini tahliye eden sakinleri geçici olarak misafir eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, apartman sakinlerinin başka kurumlardan yeterli desteği alamaması üzerine Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’nı devreye soktu. Ekipler, apartmanda incelemelere başladı ve kısa sürede yeniden yaşamı başlatmak için çalışmalar yapacak.

Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, “Yamanlar Dağı’ndaki yangının ardından Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı olarak hasar tespit ekiplerimizi sahaya çıkardık. Karşıyaka ve Bayraklı bölgelerinde hasarları belirlemek için çalışıyoruz. Manolya Apartmanı’nın çatısında, elektrik tesisatında, asansörlerinde ve dış cephelerinde hasarlar tespit edildi. İlk olarak elektrik tesisatını yenileyeceğiz, ardından diğer tadilat çalışmalarına başlayacağız. Başkanımız Cemil Tugay’ın talimatıyla apartman sakinlerinin en kısa sürede evlerine dönmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Manolya Apartmanı Yöneticisi Mehmet Ferit Şık ise süreci şöyle anlattı: “16 Ağustos gecesi ormandan gelen bir kozalak nedeniyle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri hızlıca müdahale etti ama izolasyon malzemesi nedeniyle yangın üç saat kadar sürdü. Çatımız, asansörlerimiz, elektrik aksamımız yandı. Şu an apartmanda elektrik, su ve yaşam yok. 41 hane, 200’den fazla insan dağıldık. AFAD’dan çok küçük bir yardım aldık, çatının sadece yüzde 40’ını karşılayacaklarını söylediler. Kaymakamlığımız her daireye 5 bin TL’lik yardım yaptı ama tüm bu destekler masrafların ancak küçük bir kısmını karşılıyor.”

Ferit Şık ayrıca, “Cemil Başkanımız yangın anından beri yanımızdaydı. Herkes elinden geleni yaptı ama şu an arkamızda sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Belediyemiz komşularımızı misafir etmek için konuk evini açtı. Okullar açılacak, eylül ayı geldi ve yağmurlar başlayacak, ama biz hâlâ bu haldeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cemil Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sorunlarımız bir an önce çözülür ve evlerimize dönebiliriz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangının Yaraları Sarılmaya Başlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!