1. Haberler
  2. Genel
  3. 19 Mayıs İzmir’de Coşkuyla Kutlanıyor

19 Mayıs İzmir’de Coşkuyla Kutlanıyor

19 Mayıs İzmir'de Coşkuyla Kutlanıyor
19 Mayıs İzmir'de Coşkuyla Kutlanıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır ve eşi Hale Yıldır, İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Etkinlik, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gençlerin renkli gösterileri izleyicileri büyüledi.

“19 Mayıs Ruhu Milletimizin En Büyük Varlığıdır”

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran İzmirliler, 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasında şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105’inci yılında sizleri saygıyla selamlıyorum. Tarih hem ibret vesikasıdır hem de kuvvettir, güçtür. Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar. 19 Mayıs tarihi bizim için çok müstesna bir tarihtir. Bu tarih, bir istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gündür. 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin esarete karşı direniş ile topyekun mücadele başlattığı gündür. 19 Mayıs ruhu, milletimizin en büyük varlığıdır. Birlikte yürümenin, azimle ve mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir.”

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı da programda yer aldı. Ege Üniversitesi Zeybek Grubu’nun halk oyunları gösterisi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin Karadeniz yöresi gösterileri büyük ilgi gördü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının tekvando, trambolin, cimnastik, güreş, kick boks, akrobatik bisiklet ve paten gösterileri heyecanı arttırdı. Program, dev Türk bayrakları ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı bayraklarla sporcuların ve İzmirlilerin oluşturduğu muhteşem görüntü ile sona erdi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
19 Mayıs İzmir’de Coşkuyla Kutlanıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!