1. Haberler
  2. Genel
  3. Buca Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Sahiplenme Seferberliği

Buca Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Sahiplenme Seferberliği

Buca Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Sahiplenme Seferberliği
Buca Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Sahiplenme Seferberliği
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buca Belediyesi, sahipsiz hayvanlara karşı ötenazi uygulanmasına karşı çıkarak vatandaşlara hayvan sahiplenme çağrısında bulundu. Belediye, ötenazi yerine sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva sağlanması gerektiğini vurguladı.

Buca Belediyesi, hükumetin “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle sokak köpeklerini toplama ve 30 gün içinde sahiplenilmezlerse katledilmesini öngören yasal düzenleme hazırlığına karşı dikkat çeken bir sahiplendirme kampanyası başlattı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesini beklemeden vatandaşları harekete geçmeye çağırarak, “Yasayı bekleme sahiplen” sloganıyla kampanyayı duyurdu.

Başkan Görkem Duman, Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bakılan sokak hayvanları için vatandaşlara “sahiplenme” çağrısı yaptı. Sokak hayvanlarının katledilmesine karşı durmak ve onlara sıcak bir yuva sağlamak amacıyla başlatılan bu kampanya, toplumun duyarlılığını artırmayı ve sahipsiz hayvanların yaşam haklarını korumayı hedefliyor.

Can Dostlarımızı Yaşatmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, her canlının yaşam hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, sokak hayvanlarını uyutmanın vicdani olmadığını belirtti. Başkan Duman, bu konuda yapılabilecek çalışmalara değinerek, “Yerel yönetimlerin tek başına bu durumun üstesinden gelmesi bugünkü koşullar içinde zor görünüyor. Devlet tarafından ayrılan bütçenin eşit şekilde tüm yerel yönetimlere dağıtılması, yerel ve merkezi iş birliği ile bu durumun üstesinden gelebiliriz” dedi.

Buca Belediyesi olarak, ilçe sınırları içinde yaşayan sokak hayvanlarının aşı ve bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını ifade eden Başkan Duman, yaralanan hayvanlara anında müdahale etmek için hayvan ambulansı hizmeti sunduklarını belirtti. Ayrıca, yedi gün hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının tedavi ve bakımını sağladıklarını söyleyen Duman, “Can dostlarımızı yaşatmak için bizler elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buca Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Sahiplenme Seferberliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!