1. Haberler
  2. Genel
  3. Kanseri Yenenlerin Buluşması: İzmir’de ‘Bir Şarkı Bir Hayat’ Konseri

Kanseri Yenenlerin Buluşması: İzmir’de ‘Bir Şarkı Bir Hayat’ Konseri

Kanseri Yenenlerin Buluşması İzmir'de 'Bir Şarkı Bir Hayat' Konseri
Kanseri Yenenlerin Buluşması İzmir'de 'Bir Şarkı Bir Hayat' Konseri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de kanseri yenen hastalar ve doktorlar, ‘Bir Şarkı Bir Hayat’ konserinde bir araya gelerek sahnede birlikte şarkı söyleyecekler.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok ciddi sürprizlerin ve mutluluğun yaşanacağı bir program olacak. Bu organizasyon, farklı organizasyonların kapılarını aralayacak nitelikte. Ayrıca, halka açık ve ücretsiz olacak” dedi.

Güçlü Bir Mesaj Vermek İstiyoruz

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde kanseri yenen hastalar, hekimler ve çalışanlar, 29 Mayıs Çarşamba günü ‘Bir Şarkı Bir Hayat’ konserinde bir araya gelecekler. Konserin tanıtım toplantısında konuşan Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, projeyle ilgili şunları söyledi: “Kanser hastalığı ile ilgili güçlü bir mesaj vermek istiyoruz. Türkiye’de kansere bağlı ölüm oranlarının arttığını görüyoruz. Bu nedenle, farkındalık yaratmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bir organizasyon olacak.”

İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre de konuşmasında, kanseri yenmiş hastaların hayata sağlıklı devam etmelerinin önemine vurgu yaparak, “Kanseri yenmiş hastalar, bizim için gerçek birer ‘Survivor’ (hayatta kalan)dir. Bu hastalarla iletişim kurmak, kanserli hastalar için umut verici olabilir. Bu konserde, hekimler ve hastalar birlikte şarkı söyleyecek, güzel bir gece geçireceğiz” dedi.

Proje kapsamında yer alan kanseri atlatmış tıp öğrencisi Hande Yılmaz ise deneyimlerini paylaşarak, “17 yaşında lenfoma teşhisi konulduğunda lise son sınıftaydım. Tedavi sürecim boyunca tıp okumak isteğim hiç azalmadı. Şimdi, doktorumla bir öğrenci-öğretmen ilişkisi içindeyiz. Kanseri yaşamamış insanlar, bu deneyimi tam olarak anlayamazlar. Bu proje, benim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Sanatçı Pınar Selin Soydaş ise kanserin ailede ve sağlık çalışanlarında nasıl sonlandırılabileceğini göstermek amacıyla güzel bir konser hazırladıklarını belirterek, gecede 5’ten 70 yaşına kadar farklı yaş gruplarından hastaların hikayelerini izleyicilerle buluşturacaklarını ifade etti.

KAYNAK: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanseri Yenenlerin Buluşması: İzmir’de ‘Bir Şarkı Bir Hayat’ Konseri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!